Gabancho: “Laporta és un Peter Pan amb mala llet”

L'escriptora retrata la psicologia col•lectiva de Catalunya a través de la presidència Laporta

L’escriptora i periodista Patricia Gabancho ha presentat avui a Barcelona el seu darrer llibre Joan Laporta. De la presidència del Barça al Palau de la Generalitat (Edicions Columna) en el qual retrata la psicologia col•lectiva de Catalunya a través dels set anys de presidència de Joan Laporta al capdavant del club blaugrana.

El llibre és “un assaig breu” en el qual l’escriptora barreja cultura, esport i política a partir de la relectura i l’anàlisi de la informació que s’ha publicat els darrers anys sobre la gestió de Laporta. No es tracta d’una obra d’investigació, segons ha especificat la mateixa Gabancho, sinó “una mirada nova de Catalunya” a través d’un club de futbol.

Encara que no es tracta d’una biografia, l’escriptora retrata a Joan Laporta com una persona idealista, amb atacs d’ira i problemes d’ímpetu i vehemència. “És un Peter Pan que creu que tot és possible, però amb mala llet”, escriu Gabancho. I de la seva gestió n’ha destacat el fet que hagi convertit el Barça en un club desacomplexadament catalanista.

L’escriptora, en referència a unes antigues declaracions de Joan Carretero, ha assegurat que es “mentida la idea que el president del Barça sigui més important que el president de la Generalitat” però ha precisat que aquest càrrec permet enviar missatges a la ciutadania sobre com s’ha de gestionar Catalunya.

Gabancho ha dit que “té la sensació” que Laporta farà el salt a la política per la trajectòria que ha seguit els darrers mesos i ha criticat que se’l qualifiqui de populista quan “els partits polítics també caminen sobre aquest camí quan només envien missatges simples”. “Com a diputat serà divertidíssim”, ha vaticinat.

Més informació

Nou comentari