Món Esport
Froome recupera el liderat per una greu distracció d’Aru
  • CA

Fabio Aru ha fet una mena de Perico Delgado, és a dir, cometre una greu distracció, i ha perdut el liderat del Tour en els darrers quilòmetres de la catorzena etapa. Incomprensiblement situat bastant enrere en el pilot, l’italià ha quedat tallat del primer grup just abans la rampa final, la cota de Saint Pierre –de poc més de 500 metres al 9%- i Chris Froome, avisat per ràdio, no s’ha aturat i ha recuperat el mallot groc. La diferència era de només sis segons i el britànic li ha tret 24 a meta. Així que el ciclista de l’Sky mana ara amb 18 segons d’avantatge.

La distracció d’Aru no deixa de ser sorprenent perquè tots els corredors eren conscients que aquest últim pic, per petit que fos, podia generar alguna turbulència. Alguns analistes han apuntat que al ciclista de l’Astana, que no té equip per defensar-se a la muntanya, ha preferit cedir el liderat per no haver de controlar la carrera en l’exigent i trencacames jornada de demà al Massís Central. Sigui com sigui, fos premeditat o no, Aru ha perdut de moment el mallot més preuat i s’ha deixat alguns segons que poden ser clau veient la igualtat d’aquest Tour.

 

La victòria d’etapa se l’han disputada els classicòmens i ha estat Michael Matthews qui s’ha imposat amb autoritat a l’esprint. L’australià ha superat a Greg Van Avermaet i a Boasson Hagen en el que bé podia haver estat el final de la Lieja de l’Amstel. Per darrera, Froome ha entrat setè amb el mateix temps i Aru a 24 segons. No ha estat l’única primera espasa tallat: Bardet i Simon Yates ha creuat la meta a 4 segons, Landa a 14, i Contador i Quintana a 21. El Tour no perdona ni una etapa.      



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa