Món Esport
Froome agafa el liderat i Aru impressiona
  • CA

Com tenia previst en el seu full de ruta, Chris Froome (Sky) ha agafat el liderat del Tour de França quan només s’han disputat cinc etapes, en el primer final en alt, però la notícia ha estat la impressionant pujada de Fabio Aru (Astana) a La Planche des Belles Filles, un petit colós de 5,6 km al 8,5%, amb rampes de fins al 20%, que li ha valgut la victòria del dia i ha enviat un avís a la resta. L’italià, de 27 anys acabats de fer, no és ni molt menys un desconegut, però ha sorprès amb un atac duríssim a 2,5 km de meta, amb un pedaleig àgil i contant, fins al triomf. Aru ha tret 15 segons a Dan Martin, 19 a Froome, 23 a Alberto Contador (Treck) i 32 a Nairo Quintana (Movistar). A la general, el transalpí se situa tercer a 2 segons de Thomas (Sky) i a 14 del tricampió de la ronda, el nou mallot groc.

Només és el primer tast de l’alta muntanya i queden tres quarts de Tour, però el ciclista de Sardenya ha emès senyals que fins ara ningú preveia, començant perquè és la seva primera victòria d’etapa al Tour. Certament, ha guanyat una Vuelta i les expectatives sempre han estat altes amb aquest corredor, per bé que no l’autoritat amb què ha deixat enrere els favorits. Aru es postula el mateix dia que Contador i Quintana han mostrat petits símptomes de debilitat. De fet, tan sols han perdut uns quants segons i encara estan a menys d’un minut del nou líder, però les sensacions no són les millors. Ara arriben dues etapes a priori de transició a l’espera del retorn de la muntanya dissabte i especialment diumenge, amb tres ports de pes.

 

La jornada s’ha desenvolupat sense massa ensurts, amb una escapada de sis corredors que ha mort al peu La Planche, quan el grup s’ha reduït als grans candidats i on l’Sky ha portat la batuta –fins a 6 homes de l’equip han cobert el seu líder- fins que Aru ha derramat sense que ningú pogués respondre. “Fabio és un rival molt bo”, ha afirmat Froome, ja vestit de groc. “Hem tingut un petit desajustament en el tram final”, ha indicat, com volent disculpar els segons que li ha tret l’italià. “Però estic content. Ens hem preparat tot l’any per això i l’equip ha treballat bé. Encara queda molt i veig la carrera oberta”, ha manifestat el ciclista d’origen kenyà. El Tour ha posat els primers revolts empinats en el camí i tothom s’ha començat a ressituar de manera natural. És una llei que no falla i que de moment ha subratllat a dos noms: Froome i Aru.  



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa