Els jugadors de l’NBA boicotegen els play-off per protestar contra el racisme

Diversos equips es neguen a jugar els seus partits de la primera ronda dels play-off després d’un últim incident racista protagonitzat per la policia nord-americana

Nit històrica a l’esport estatunidenc. Tots els partits de la primera ronda dels play-off que estaven programats per a aquesta nit –Bucks-Magic, Rockets-Thunder i Lakers-Blazers– han estat ajornats després que els jugadors de les franquícies en qüestió s’hagin negat a jugar-los a tall de protesta contra el racisme, però sobretot arran del tiroteig contra el ciutadà afroamericà Jacob Blake a l’estat de Wisconsin.

Els primers jugadors a negar-se a jugar han estat els dels Milwaukee Buks, que no han saltat a la pista a l’hora en què havia de començar el seu partit contra Orlando. El compromís, és clar, ha hagut de ser suspès. “L’equip no jugarà aquesta nit després dels trets a Jacob Blake a Kenosha. Estem cansats d’aquests assassinats i injustícia”, ha declarat George Hill, jugadors dels Bucks, a The Athletic. “Volem que el lema Black Lives Matter no sigui només una marca, volem canviar les coses”, ha afegit Giannis Antetokounmpo, l’estrella de la franquícia de Milwaukee.

Després de conèixer la negativa dels Bucks de jugar el seu partit, l’NBA i l’Associació de Jugadors han anunciat que els altres dos partits de la nit també han estat posposats pel mateix motiu. “Els cinquens partits de totes les sèries seran reprogramats”, ha informat la millor lliga de bàsquet del món. LeBron James, líder dels Los Angeles Lakers, ha fet una piulada molt crítica dirigida cap a Donald Trump.

Més informació

Nou comentari