França acaba amb el somni d’Islàndia i ja és a les semifinals (5-2)

Islàndia s’ha topat de cap amb la realitat. Després d’una fase de grups magnífica i d’eliminar, contra tot pronòstic, una de les pitjors Anglaterres dels darrers anys, la selecció islandesa ha caigut eliminada als quarts de final de l’Eurocopa davant l’anfitrió, França, que l’ha superat amb practicant un bon futbol, probablement en el millor partit dels locals en el torneig (4-0).

Amb una superioritat abassegadora, França s’ha carregat Islàndia en els primers 45 minuts. Realitzant una bona pressió, tocant amb tranquil·litat, buscant l’àrea de manera directa i aprofitant la presència dels seus seguidors en més de mig estadi, els homes de Didier Deschamps han deixat sentenciat l’últim partit de quarts de final en la primera part.

Una bona assistència de Blaise Matuidi ha permès Giroud inaugurar el marcador i posar les coses a lloc en un estadi de Saint-Denis bolcat amb la seva selecció. El davanter de l’Arsenal ha definit amb un xut fort i creuat, amb la cama esquerra, que ha esborrat tot indici de fantasmes. Sense que Islàndia hagi pogut reaccionar, Paul Pogba ha fet, de cap i a la sortida d’un còrner, el segon de França. El migcampista de la Juventus no havia aparegut en els quatre partits anteriors, molt per sota el seu nivell, però en aquests quarts de final s’ha reivindicat, altra vegada, com un dels grans futbolistes de present i futur.

Amb Islàndia vençuda, els francesos s’han dedicat a tocar la pilota, marejar el seu rival i amenaçar-lo amb una golejada, una advertència que s’ha fet pal·lesa a tocar del descans. Un xut llunyà de la revelació d’aquesta Eurocopa, Dimitry Payet, ha significat el tercer; mentre que Antoine Griezmann ha fet el quart amb una subtil vaselina, superant el porter després d’una bona passada de Pogba.

Però Islàndia ha volgut marxar amb el cap ben alt i no s’ha rendit fins el xiulet final. Tot i el domini aclaparador de França, els nòrdics han reduït distàncies amb un toc subtil de Sightorsson, pocs minuts abans del cinqùe local, obra altra vegada de Giroud, i han fet el segon en el 84, amb un bon cop de cap de Bjarnasson, l’home que ha tancat el cercle: ha fet dos gols, el primer i l’últim en aquesta Eurocopa 2016, el torneig que ha fet somniar els poc més de 300.000 habitants del país illenc.