Món Esport
La flama olímpica, rebuda al Japó amb una cerimònia discreta marcada per l’amenaça del coronavirus

La flama olímpica ha estat rebuda aquest divendres al Japó, a la base militar aèria de Matsushima –al nord-est del país asiàtic–, amb una cerimònia discreta marcada per l’amenaça del coronavirus, que encara no ha obligat a suspendre els Jocs però ara per ara els té en escac. Està previst que, el pròxim 26 de març, la flama “d’esperança i energia per a tot el món en aquest moment difícil” comenci des de Fukushima un recorregut de més de 120 dies per diferents punts del país abans d’arribar a l’Estadi Olímpic de Tòquio.

L’organització i les autoritats japoneses, és clar, ja han demanat al públic que intenti evitar aglomeracions per veure la flama, ja que en aquests moments “la salut de la població és el més important”. Tadahiro Nomura, campió del món de Judo, i Saori Yoshida, tres vegades campiona olímpica en lluita lliure, han estat els encarregats de rebre-la en un moment en què la disputa dels Jocs penja d’un fil a causa de la crisi del coronavirus, que l’OMS ja fa dies que considera “pandèmia” i que ja ha obligat a suspendre pràcticament totes les competicions esportives en l’àmbit mundial.

Thomas Bach, president del Comitè Olímpic Internacional, ha advertit en una entrevista al The New York Times, que s’estan “considerant diferents escenaris” respecte a la cita olímpica, prevista per aquest estiu. “Encara falten quatre mesos i mig perquè comencin. Seria prematur i no responsable començar a especular o prendre una decisió sense tenir cap recomanació del grup de treball que s’ha creat per tractar l’assumpte. El que fa que aquesta crisi tan única i difícil de superar és la incertesa. Ningú pot preveure com serà el seu desenvolupament demà o d’aquí a un mes. No és moment de prendre cap decisió”, ha valorat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa