Món Esport
Físicament, a Neymar Jr no l’afectaria jugar la Copa Amèrica i els JJOO
  • CA

Neymar Jr i el Barça tenen un dilema. El jugador vol disputar la Copa Amèrica Centenario i la seva selecció, evidentment, vol comptar amb ell per intentar conquerir un torneig que, en els darrers anys, no ha tractat de la millor manera la canarinha. Un mes i deu dies després, el brasiler també té intenció de disputar els Jocs Olímpics que se celebraran al seu país.

El Barça ja fa uns mesos que intenta gestionar aquest petit conflicte amb el millor dels somriures. Luis Enrique no vol tenir-lo competint a primer nivell un cop acabada la temporada amb el club, que podria finalitzat el 28 de maig a Milà, amb la disputa de final de la Lliga de Campions, i que arribi cansat al nou curs 2016-17. Set dies després de la final, el Brasil tindrà el primer partit de la Copa Amèrica davant l’Equador, a l’estadi Rose Bowl de Pasadena (Califòrnia).

En el cas que Neymar Jr assistís a aquest torneig, el davanter no disposaria de cap dia per descansar les cames, un fet que certs preparadors físics no consideren del tot negatiu. Experts consultats per El Món coincideixen en la “normalitat” dels esportistes d’elit per no aturar la “fase de manteniment física” que es fa al llarg d’una temporada. Les vacances, fins i tot, “perjudiquen la forma dels atletes, que han d’arrencar la pretemporada amb una càrrega física molt alta per arribar al nivell desitjat”.

Que Neymar Jr disputi la Copa Amèrica, mantenint la dinàmica d’entrenaments i partits del Barça, i que hi sumi els Jocs Olímpics, “no ha d’afectar en res el físic del jugador. No s’hauria de trobar cansat i hauria de poder entrenar amb total normalitat i disputar partits cada tres dies sense tenir problemes musculars, ni ossis”.

Això sí, el brasiler hauria de realitzar entrenaments específics i indivduals un cop tornat a Barcelona. “El que hauria de fer el cos tècnic del Barça és no fer-lo arrencar de zero, com ho fan els companys després d’un mes de vacances. Neymar Jr hauria de seguir amb la fase de manteniment, realitzant els entrenaments físics de forma individual i de manera suau, ja que la forma ja l’hauria anat mantenint amb els tornejos de seleccions”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa