Ferran Soriano: "Teòricament pot passar de tot"

Els resultats de diumenge auguren canvis en la junta de Joan Laporta. L’aparent tranquil·litat amb què el president blaugrana i el seu entorn van encaixar el resultat del vot de censura promogut pel soci Oriol Giralt ha començat a trontollar només dos dies després de les votacions. I és que el 60,6% dels vots en contra són un toc d’atenció sever, una llosa pesada que pot portar conseqüències en els propers dies. Mentre Laporta s’aferra a la “majoria silenciosa” d’abstencionistes (uns 80.000 socis no van anar a votar diumenge) com a argument de pes per no dimitir, diversos rumors comencen a filtrar-se en torn el futur més immediat de l’equip directiu.

De moment, però, l’únic que sembla segur és que la reunió de la junta que s’havia de celebrar avui ha estat aplaçada per dijous vinent. Malgrat el club ha anunciat que aquest canvi és conseqüència de problemes d’agenda (Laporta es troba a Zuric en la reunió de l’Associació Europea de Clubs) a ningú se li escapa que darrera aquesta aturada també hi ha una crida a la calma.

Així, aquest dijous es perfila com un dia clau per a l’actualitat blaugrana. Serà en la reunió de la junta quan s’analitzin els resultats de diumenge i es plantegin tots els escenaris possibles que, en les últimes hores, s’han perfilat dispars. “Teòricament pot passar de tot” assegurava ahir en una entrevista a Rac1 el vicepresident econòmic del Barça i presumible futur candidat a la presidència del club, Ferran Soriano. I és que sembla que a hores d’ara existeix un grup de directius que es planteja dimitir. El punt de partida de la reunió de dijous podria ser, doncs, la continuïtat del mateix grup mentre el debat central passarà per com afrontar els pròxims dos anys i com tornar la confiança en l’equip directiu.

El cert és que no es descarta cap escenari. Fins i tot hi ha la possibilitat que els grup de directius acabi dimitint i es plantegi convocar eleccions en l’assemblea de compromissaris que tradicionalment se celebra el mes d’agost durant el Trofeu Joan Gamper.

Nou comentari