Món Esport
Fernández Díaz descarta de moment suspendre el Clàssic
  • CA

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat “rotundament” en declaracions a Rac1 que ara com ara no es planteja suspendre el clàssic del proper dissabte al Santiago Bernabéu després que aquest dimarts no es poguessin disputar el Bèlgica-Espanya i l’Alemanya-Holanda per motius de seguretat davant l’alerta terrorista. Fernández Díaz ha assegurat que “en aquests moments no es donen objectivament les circumstàncies per suspendre” el Reial Madrid-Barça, tot i que es planteja “un dispositiu intensíssim de seguretat per raons òbvies”. Sobre el Barça-Roma del proper dimarts, Fernández Díaz ha avançat que “hi haurà molts reforços de seguretat per controlar no només els accessos, sinó també l’entorn de l’estadi”.

Les mesures de seguretat s’extremaran en el clàssic després dels atemptats múltiples a París de divendres a la nit, amb un atac a l’Estadi de Saint-Denis durant l’amistós entre França i Alemanya. Fernández Díaz ha explicat que la Comissió contra la Violència de l’Esport, que es reunirà aquesta dimecres a la tarda, “qualificarà el partit d’alt risc, per raons òbvies, però amb la voluntat que es pugui produir amb absoluta normalitat”. Sobre el partit de la Lliga de Campions del Barça de dimarts que ve, el ministre ha subratllat que el dispositiu també serà “intensíssim”.

Sobre el nivell d’alerta antiterrorista, Fernández Díaz ha recordat que es manté en el nivell 4. “S’ha considerat que és l’adequat per fer front al nivell de risc que hi ha, que és elevat”, ha afirmat el ministre després que aquest dimarts es reunís la mesa d’avaluació i, en aquest sentit, ha puntualitzat que l’operació policial d’aquest dimecres al matí a Saint-Denis no varia el nivell d’alerta. Fernández Díaz ha assenyalat “no és previsible la relaxació” de mesures de seguretat tot i l’operació en marxa des d’aquest dimecres al matí.

El ministre ha lamentat que “la primera gran victòria dels terroristes és quan canvien l’agenda de les persones i de la societat” i ha destacat que “volen crear una situació de terror i de pànic en la població”. També ha volgut donar “un missatge de serenitat i tranquil·litat, tot i que comprenc la psicosi”. “Que la gent confiï en els serveis de seguretat i els serveis de la lluita antiterrorista”, ha afegit.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa