Fernández Díaz demana que ningú deixi d’anar al Clàssic: “El meu fill hi anirà”

"El meu fill anirà a veure el partit, amb això ho dic tot", afirma el ministre de l'Interior

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha demanat aquest dijous a qui tingués previst anar al partit de futbol entre el Reial Madrid i el FC Barcelona que no “canviï l’agenda”, sinó que “hi vagi i disfruti”, i ha recalcat que fins i tot el seu fill “hi anirà”.

“El meu fill anirà a veure el partit, amb això ho dic tot”, ha manifestat Fernández Díaz en una entrevista a Antena3 en què ha recalcat que els terroristes volen acabar amb la manera de vida en democràcia, igual que ETA va pretendre en el seu moment “la socialització del terror”, en aconseguir “que la societat claudiqui i el seu projecte totalitari s’imposi perquè la societat està paralitzada”.

Segons ha dit, “objectivament no hi ha cap amenaça específica” contra el partit de dissabte, i en cap moment s’ha plantejat suspendre’l. De totes maneres, ha dit entendre que la gent tingui “cert temor”, després dels atemptats de París i la suspensió de dos partits internacionals aquesta setmana (el Bèlgica-Espanya a Brussel·les i l’Alemanya-Holanda a Hannover), però ha insistit que s’estan adoptant totes les mesures necessàries perquè l’esdeveniment es desenvolupi amb tranquil·litat.

“Que la notícia del dia sigui qui guanya”, ha prosseguit el titular d’Interior, que no ha precisat amb qui va en el partit, perquè ell és seguidor de l’Espanyol, però tot seguit ha revelat que el seu fill sí que és un “culer empedreït”, que viatja a Madrid cada vegada que juga el Barça i que estarà aquest dissabte al Bernabéu.

El partit ha estat declarat d’alt risc aquest dimecres per la Comissió Antiviolència -ho hauria estat en qualsevol cas- i el ministre ha recalcat que hi haurà un dispositiu de seguretat “sense precedents”, amb 1.000 policies, 1.400 guàrdies de seguretat i un triple anell de seguretat. Aquest dijous hi haurà una nova reunió de preparació en la Delegació del Govern espanyol. “Objectivament, des del punt de vista de la seguretat no em preocupa”, ha comunicat.

Nou comentari