Món Esport
Federer fa història i s’endú un Open d’Austràlia memorable

 

35 anys i una operació al genoll no han impedit a Roger Federer alçar-se amb el 18è Gran Slam de la seva carrera, quatre més que el seu rival a la final de l’Open d’Austràlia més espectacular del Segle XXI. Rafa Nadal ha recuperat el seu nivell, després de tres anys amb patiment físic per diverses lesions musculars, però s’ha trobat un Federer imperial i incansable que l’ha batut a la pista del Rod Laver Arena de Melbourne (6-4, 3-6, 6-1, 3-6 i 6-3).

En un partit memorable, de 3 hores i mitja de durada, el de Basilea ha fet valer les seves qualitats i una posada en escena elegant i imprevisible per sorprendre un Nadal que ha mantingut oberta la final fins els darrers instants. Cinc sets durs, competits i repartits, amb força trencaments de servei que han desequibrat els sets cap a un dels dos tennistes. Federer ha escombrat en el primer i tercer set, amb diversos jocs en blanc per al manacorí, que buscava l’error en el revés del suís amb picades dures i altes, respostes de manera brillant pel seu rival veterà, arriscat i valent en avançar metres per marcar diferències prop de la xarxa.

 

Els segon i quart set han estat per un contundent i incansable Rafa Nadal, que ha demostrat poder físic per arraconar un Federer que començava a patir problemes de genoll. El mallorquí no ha donat al final per perduda amb els dos sets a un i ha aprofitat els moments de crisi física del suís per forçar-lo a córrer en horitzontal i fer-lo caure en els errors tècnics, que l’han fet descansar abans d’iniciar l’últim i definitiu set.

I en el darrer set, Federer ha demostrat el perquè dels 18 Grand Slams conquerits. Després del trencament de servei per part de Nadal, que començava el set definitiu com una moto, amb 2-0, Roger Federer s’ha posat la granota per remuntar un partit que es decantava per al manacorí. Un break espectacular del suís i un joc en blanc per a Nadal han situat el de Basilea amb un 5-3 pràcticament irremuntable. Però després de dos serveis salvats i de forçar fins a tres deuce, Roger Federer ha arriscat amb la línia i ha aconseguit, després que l’ull de falcó confirmés la validesa del punt definitiu, el seu segon Open d’Austràlia.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa