Món Esport
Federer escombra Nadal i s’endú el Masters 1000 de Xangai (6-4 i 6-3)
  • CA

Roger Federer s’apropa a la primera posició del rànquing mundial ATP després de vèncer, amb solvència i molta superioritat, en la final del Masters 1000 de Xangai a un Rafa Nadal que s’ha trobat molt incòmode. El suís l’ha esclafat (6-4 i 6-3), en un partit brillant de només dos sets i d’una hora i 12 minuts de durada, per aconseguir el seu títol número 27 dels Masters 1000, a només tres del mateix Nadal i del serbi Novak Djokovic.

Amb 36 anys a l’esquena, Federer ha superat el tenista manacorí amb un domini aclaparador del joc. Essent un tro en les sacades directes, responent sense patir als serveis de Nadal, intimidant el mallorquí amb uns sempre efectius revessos i mostrant molta autoritat en la part alta de la pista, prop de la xarxa, el suís s’ha imposat en dos sets clars. Amb 10 aces, pels 4 de Nadal, i amb molt pocs errors no forçats, Federer s’ha endut un primer set de 35 minuts de durada amb un brake tot just iniciar l’enfrontament, deixant clares les directrius i posant de manifest la total intenció de superar Nadal des del primer instant.

 

El de Manacor ha estat un mar de dubtes. I sense tenir la ment i el físic ben compenetrats, ho ha tingut realment difícil per sorprendre un Federer sublim. En el segon set, tot i el bon inici de Nadal, el segon millor tenista del món ha tornat a marcar la diferència amb dos nous trencaments de servei. En un cinquè joc gairebé definitiu, Federer ha aconseguit el primer brake del set i ha encarrilat una final que ha acabat assolint amb tot mereixement. Massa Federer per a un Nadal incòmode.

 

Amb aquest triomf, el 350 en els Masters 1000, Roger Federer encara disposa de possibilitats per acabar l’any 2017 en primera posició del rànquing ATP, encara ocupada per Rafa Nadal.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa