Món Esport
Falcao i un Mònaco rebel encoratgen un City agosarat (5-3)
  • CA

Radamel Falcao viu una segona joventut amb el Mònaco. El futbolista colombià està aconseguint sorprendre mig món amb la recuperació d’un nivell que semblava esvaït amb la greu lesió de genoll soferta en la seva etapa amb el Manchester United. Tres anys després del trencament del lligament creuat anterior del genoll esquerre, el davanter cafeter s’ha posat a l’esquena un equip ple de joves talents i, gràcies a la paciència i a la creença de Jardim en les capacitats de la seva plantilla, ha aconseguit enviar al món del futbol una carta de presentació immillorable.

El partit entre el Manchester City i el Mònaco ha estat de bojos (5-3). Els de Pep Guardiola s’enduen una victòria importantíssima, després de patir durant els noranta minuts i després d’haver remuntat un 2-3 que semblava posar l’eliminatòria coll amunt pels citizen, però hauran de viatjar a l’Stade Louis II amb els cinc sentits aguditzats. El Mònaco ha demostrat una altíssima preparació per afrontar uns vuitens de final de la Lliga de Campions i el seu entrenador s’ha erigit com un dels grans tàctics d’aquest torneig.

 

Aquesta ha estat una nit d’exhibicions magistrals. No només per part dels entrenadors del City i del Mònaco, sinó majoritàriament pels futbolistes que han posat els pèls de punta als afeccionats a aquest esport. Falcao, el primer d’ells, amb dos gols preciosos -el segon estratosfèric-, però també el seu company Kylian Mbappé Lottin, un extraordinari extrem de només 18 anys que està convertint-se en la sensació de la Ligue1 francesa, o el migcampista portuguès Bernardo Silva, desitjat per mig món. Al City, David Silva, Leroy Sané i Sergio Kun Agüero han liderat una victòria èpica del conjunt skyblue.

El City-Mònaco ha estat un partit de dues fases. La primera, amb trenta minuts de control absolut per part de l’equip local, amb gol inclòs d’Sterling després d’una gran jugada entre Silva i Sané, i amb un penal no assenyalat per Mateu Lahoz sobre Agüero, que hi ha posat més pa que formatge. Però el domini no s’ha convertit en un triomf plàcid al primer temps, sinó tot el contrari. Dues contres del Mònaco trenades de la mà de Fabinho han acabat amb dues rematades brillants de Falcao i Mbappé que han incendiat momentàniament l’Etihad Stadium de Manchester.

 

I Guardiola ha sortit amb la lliçó apresa a la segona part. S’ha adaptat al plantejament del seu rival i, després que Willy Caballero salvés un penal mal llançat per Falcao, l’ha noquejat amb les seves armes. Agüero ha empatat en una contra viva conduïda per Sterling, Falcao ha tornat a posar l’estadi anglès cap per avall amb el gol de la jornada, una vaselina preciosa, i a partir d’aquell moment -amb el City pràcticament K.O.-, tot s’ha capgirat. El Kun ha tornat a empatar i Stones ha posat el 4-3 en dos còrners molt mal defensats pels francesos, per acabar ensorrant les seves esperances amb el 5-3 anotat per Sané, en una nova acció de mèrit de Silva i Agüero. Un partit de bojos que deixa el City en una molt bona posició per ser als quarts de final, però havent de viatjar a un dels camps més complicats del torneig.

 

L’Atlètic obté una victòria de mèrit (2-4)

 

Els de Diego Pablo Simeone han vençut per 2-4 al Bayer Leverkusen en un bon partit dels espanyols en terreny alemany. Saúl, amb un gran gol, i Griezmann, en una contra, han situat el 0-2 abans del descans. A la segona part, el Leverkusen ha anotat l’1-2, abans que Gameiro signés l’1-3 en un llançament de penal. Entre Savic i Moyá s’han fet el 2-3 i Fernando Torres, amb una rematada de cap des de l’interior de l’àrea petita, ha fet el quart, en un resultat que sembla definitiu.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa