Expresident del Santos: “El que va fer el pare de Neymar és imperdonable”

Una de les veus més propers a tota la operació que va acabar amb el traspàs de Neymar Jr al Barça ha trencat el seu silenci. Odilio Rodrigues, president del Santos durant l’any 2014 i bon amic del seu antecessor, Luis Álvaro de Oliveira -també investigat- ha concedit una entrevista a un mitjà brasiler poques setmanes després de ser expulsat de Santos per “gestió temerària”, on ha parlat obertament del cas Neymar.

Rodrigues recorda que “Santos va negociar amb el Barça un traspàs de 17,5 milions, més 2 milions en el cas que el jugador fos seleccionat entre els tres finalistes de la Pilota d’Or”. Però no van ser els únics contractes que es van signar perquè el futbolista brasiler acabés al Barça. “En la segona part ens vam concentrar en dos altres contractes: un de 7,5 milions, de cooperació tècnica entre els dos equips i la preferència per jugadors; i un altre, de dos amistosos, un allà i l’altre aquí, amb la taquilla repartida per cada organitzador”.

Aquests contractes són prou coneguts, després que fossin filtrats durant la investigació inicial de l’Audiència Nacional. Però Odilio Rodrigues no es frena aquí. Confessa que el club es va assabentar “per la premsa” del preacord entre el Barça i el jugador, signat l’any 2011: “Per la nostra sorpresa, va sortir una declaració del president del Barcelona dient que havia costat 57 milions. Això va generar una gran desconfiança. Vam enviar una carta al club i a la FIFA qüestionant el destí dels diners, i ens van respondre que els altres 40 milions havien estat pagats als protagonistes. La fiscalia espanyola va entrar en acció i el pare de Neymar va admetre que havia rebut la diferència en contractes confidencials. Vam enviar un mandat perquè comparegués a Santos, però mai va respondre.”

L’expresident santista afirma que “se sent traït” pels Neymar, sobretot per la signatura amb el Barça sense que el club en fos conscient. “Des del punt de vista ètic, el pare del jugador va cometre un error greu signant el contracte amb el Barça sense que el Santos ho sabés. El que va fer és altament reprovable i imperdonable”, conclou.Nou comentari