Èxit de catalans al Dakar 2015. Marc Coma ha guanyat el seu cinquè Dakar, el segon consecutiu, gràcies a una cursa molt regular durant tot el ral·li. El pilot d’Avià iguala d’aquesta manera els cinc títols de Neveu i de Despres, i es queda a tan sols un Dakar de Stéphane Peterhansel, que en va guanyar sis.

D’altra banda, Laia Sanz ha fet història. La pilot de Corbera de Llobregat s’ha autosuperat i ha aconseguit acabar el Dakar en la categoria de motos en la novena posició de la classificació general, fita que la converteix en la primera dona en aconseguir-ho. “Ara és temps de descansar i no vull veure una moto en un mes”, ha dit tot rient.

També cal destacar Rosa Romero, que ha aconseguit completar el seu primer Dakar, després de tres intents. Finalment, la pilot catalana ha acabat en la 51a posició de la classificació general.