Món Esport
Estem d’acord, una bufeta ens agermana!
  • CA

En tensió permanent, menjant i bevent, bramant, aguantant la respiració i …. també la bufeta. Heu vist massa culers que en ple partit s’aixequin de la cadira del bar, del sofà o del seu seient del Camp Nou, per perdre el temps anant als serveis i córrer el risc de perdre’s un gol o una jugada de crack contra l’etern rival? La resposta és pocs, poquíssims.

Ho demostra el gràfic de consum d’aigua abans, durant i després d’un clàssic F.C Barcelona-Reial Madrid. I aquest dissabte tots els barcelonistes tornaran a posar a prova la seva resistència en aquest aspecte. Aigües de Barcelona, empresa que subministra l’aigua a vint-i-tres municipis de l’Àrea Metropolitana, ha analitzat el consum d’aigua el dia del Madrid-Barça del 25 d’octubre de 2014, el Barça-Madrid del 22 de març del 2015, i el darrer, del 21 de novembre de 2015, i el resultat és que mentre la pilota és al terreny de joc durant els 90 minuts reglamentaris, el consum d’aigua -que no de cerveses- cau en picat, i es recupera de forma espectacular durant els 15 minuts de la mitja part. En aquest període de treva futbolística, els culers van disparats al lavabo, i en aquests 23 municipis es consumeixen una mitjana de 7.000 litres d’aigua per segon, és a dir, 6 milions de litres durant el descans, que equival a buidar 2 piscines olímpiques en menys de 15 minuts.

A tall d’exemple, segons les dades d’Aigües de Barcelona a què ha tingut accés El Món, durant el darrer clàssic jugat al Camp Nou, el 22 de març de 2015 a les 21.00h, mitja hora abans que es posés en joc la pilota, el consum d’aigua als 23 municipis de l’Àrea Metropolitana era de 8.069,69 litres per segon, i en el moment de màxima tensió, a les 21.49 -minut 40 de joc-, el consum havia caigut fins als 6.590, 57 litres per segon. Però quan l’àrbitre va xiular el descans, les bufetes dels culers van dir prou: el consum va remuntar fins als 6.631,86 litres per segon. En començar el segon temps, tothom a lloc i el consum va baixar fins als 5.700 litres per segon. En acabar el partit, cap a les 23h, una altra vegada tothom als serveis, fins a situar el consum en 6.531 litres per segon.

Les xifres són una mitjana de 23 municipis, i Aigües de Barcelona les té desglossades per àrees. Si prenem com a referència un dels punts d’abastiment molt proper al Camp Nou, el situat a Badal, s’evidencien clarament els pics de consum. Així, a les 20.30h es consumien 86 litres per segon, i a les 21.00, ja amb el partit en joc, va caure a 74 litres per segon. Als 30 minuts de joc, estava en 66 litres per segon, i al descans es va recuperar fins als 80 litres per segon. En arrencar el segon temps, el consum va tornar a demostrar que els culers no es mouen de la cadira mentre hi ha joc: 67 litres per segon. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa