Món Esport
L’esport femení català es reivindica el 8M

La lluita feminista és una reivindicació constant, que s’ha de mantenir dia a dia per assolir l’objectiu d’arribar a una igualtat total. És per això que molta gent reivindica que cada dia ha de ser 8M, però això no treu que el vuit de març de cada any, es faci una revisió especial a la situació de les diferències entre homes i dones a escala global i es denunciïn, amb més força que mai, les dinàmiques patriarcals. El món de l’esport, com absolutament tots els àmbits de la societat, no es deslliurà d’estar tacat pel masclisme i les dones es troben en situacions d’inferioritat com a norma general. A Catalunya, el pronunciament a favor de la igualtat i el feminisme ha vingut per moltes parts diferents de l’àmbit esportiu.

En primer lloc, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya ha reivindicat la importància de l’esport femení. Més enllà de sumar-se a la declaració institucional del Govern, el compte de Twitter @esportscat ha volgut recordar la campanya T’ho estàs perdent, que vol destacar que si només es té en compte la meitat masculina de l’esport, s’està girant l’esquena a l’altre 50% i això és negatiu per a les esportistes però també per als propis espectacdors. Aquesta reivindicació compta amb el suport de les millors esportistes catalanes del món, com Mireia Belmonte o Laia Sanz.

Al món del futbol, on s’està parlant molt del paper de les dones després que el primer Conveni Col·lectiu s’hagi convertit en una realitat, els dos equips catalans de Primera Divisió, Barça i Espanyol, també han reaccionat a la jornada d’avui. El club blaugrana ha iniciat una campanya institucional per posar en valor el talent femení i han fet vàries manifestacions a les xarxes, les quals han omplert de color lila. L’entitat blanc-i-blava ha publicat un vídeo on reivindiquen canvis a la societat per aconseguir la igualtat definitiva. 

La nedadora de natació sincronitzada Ona Carbonell, qui va ser escollida la millor esportista catalana del 2019, també ha publicat un missatge reivindicatiu a les seves xarxes socials, on celebra la jornada del 8M i demana que més dones “lluitadores, valents i pioneres” continuïn “trencant barreres”. En l’àmbit poliesportiu també destaca que la Volta Ciclista a Catalunya hagi anunciat que es tornarà a disputar la prova femenina ReVolta el 12 de juliol a Sant Cugat del Vallès. Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa