Món Esport
L’esport català continua pressionant el Govern: “Seguim tancats i decebuts”
  • CA

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha emès un comunicat en què, en representació de l’esport català, ha manifestat la seva decepció en relació amb el manteniment, per part de la Generalitat, de les restriccions per contenir el coronavirus, que impedeixen, de moment, la reobertura de les instal·lacions i la represa de les competicions. “Una vegada més veiem com el Govern i el Procicat són aliens a la realitat de la ciutadania”, ha expressat.

Està en joc no només la supervivència econòmica de l’esport, sinó també la salut de tothom. Després de tots els esforços que ha fet el sector per garantir, amb dades a la mà científicament contrastades, una pràctica més que segura de competicions i garantir l’accés a la salut de tothom per practicar activitat física a clubs i instal·lacions, se’ns torna a tancar”, ha continuat defensant la UFEC en la seva nota, en què ha remarcat que “hem estat pioners en l’aplicació de protocols i mesures de seguretat pel desenvolupament de les competicions esportives” i “hem invertit en el condicionament de les instal·lacions, en formació i equips de neteja, en sistemes de presa de temperatura i en aplicacions amb cita prèvia per garantir la traçabilitat de la pràctica esportiva als gimnasos”.

El comunicat ha arribat 24 hores després de la manifestació unitària de tot el sector per demanar la rectificació d’unes mesures “que condemnen a mort l’esport català” i que aquest dijous s’han prorrogat deu dies més. La UFEC ha tornat a denunciar que totes aquestes restriccions “no estan acompanyades d’un restat econòmic que estigui a l’altura de les circumstàncies com passa a la resta d’Europa”. “Les ajudes anunciades són almoina per un sector que, si no pot desenvolupar la seva activitat amb mínimes condicions, acabarà sumant-se a les estadístiques de víctimes mortals d’aquesta pandèmia”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa