Món Esport
L’esport català no professional s’aturarà durant 15 dies
  • CA

El pròxim cap de setmana s’aturaran totes les competicions esportives no professionals d’àmbit català, federades, escolars o privades. Així ho confirmarà aquest dimecres el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) com a mesura dins les restriccions que prepara la Generalitat de Catalunya per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies. La suspensió s’allargarà quinze dies i no afectarà l’esport professional ni les competicions emmarcades en el calendari estatal o internacional.

En una reunió de la UFEC i totes les federacions esportives catalanes amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha explicat que “l’empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”. Aquesta decisió, que haurà de validar un jutjat, “no afectarà els entrenaments ni els usuaris de les instal·lacions esportives i els dels gimnasos”, però sí que obligarà els organitzadors de les competicions afectades a modificar el seu calendari.

Mitjançant un comunicat, la UFEC ha demanat que l’aturada sigui “només de dos caps de setmana, tal com s’ha plantejat, i que després es pugui retornar a l’activitat”. “Si en 15 dies no ha millorat la corba, hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, es pugui fer una excepció amb la pràctica esportiva federada per garantir la normalitat esportiva al país”, ha declarat Gerard Esteva, el president de l’entitat. “Som conscients de la situació que estem vivim i ho acceptem amb resignació, però hem de deixar clar i ser contundents amb el fet que l’esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuat per garantir la traçabilitat i aplicat tots els protocols”, ha afegit.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa