Món Esport
L’esport català no professional es torna a aturar pel coronavirus
  • CA

Ja és oficial: l’esport català no professional es torna a aturar pel coronavirus. En la roda de premsa de Pere Aragonès, vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Meritxell Budó, consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Miquel Sàmper, conseller d’Interior, i Alba Vergés, consellera de salut, la Generalitat de Catalunya ha informat que una de les mesures que ha pres per contenir el creixement del risc de rebrot i l’índex de contagi de la Covid-19 és la suspensió de les competicions esportives d’àmbit català –federades, escolars o privades– fins a finals del mes d’octubre, durant quinze dies a partir de la nit de dijous a divendres.

L’aturada no afectarà l’esport professional ni les competicions emmarcades en el calendari estatal o internacional. Tampoc impedirà que els equips i els usuaris de les instal·lacions esportives puguin continuar entrenant-se durant els pròxims quinze dies, encara que l’evolució de la pandèmia podria portar el Govern a prendre mesures més restrictives. Els gimnasos tampoc no hauran de tancar, però sí que veuran reduït el seu aforament. Els organitzadors de tots els tornejos suspesos hauran de modificar el seu calendari i aconseguir que la temporada 2020/21, que tot just acaba de començar, no es vegi massa influenciada. El sector, com no podria ser d’una altra forma, espera que la situació no s’allargui més de dues setmanes, ja que si no és així, les conseqüències econòmiques podrien ser devastadores.

“Hem de contribuir al fet que la mobilitat general es redueixi. I l’esport juga un paper molt important en aquesta qüestió”, ja justificat Budó. “Voldria agrair l’esforç dels clubs i les federacions. Confiem que entre tots plegats puguem contenir la pandèmia”, ha afegit, mentre que Aragonès ha remarcat que “la salut és el més important”. “És de les coses que, si perdem, mai podem recuperar. La nostra prioritat és salvar vides”, ha manifestat, contundentment, abans d’insistir en el fet que les mesures del Procicat, entre les quals també hi ha la limitació de la restauració al menjar per emportar, tenen l’objectiu “d’evitar el confinament total”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa