Món Esport
Espanya no podrà acollir competicions esportives si no reconeix Kosovo
  • CA

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha instat les Federacions Internacionals a prohibir l’organització d’esdeveniments esportius a Espanya fins que el govern espanyol permeti que Kosovo hi pugui participar sense ser discriminat. El màxim organisme olímpic vol evitar el que, considera, ja va succeir en el Mundial de Karate celebrat la setmana passada a Madrid.

 

En declaracions al portal Insidethegames, Pere Miró, subdirector general del COI, va deixar clar que si el govern espanyol no canvia la seva postura en relació a un país que no reconeix des del 2008, quan aquest va proclamar la seva independència, Espanya podrà tenir conseqüències molt negatives: “Si el govern espanyol no està en condicions de garantir la seva participació, no només de Kosovo sinó també de tots els seus atletes que competeixen, avisarem totes les federacions perquè Espanya no albergui competicions internacionals“.

 

Kosovo, membre del COI des del 2014, va competir al Mundial de Karate amb les sigles KKF de la federació, un acord al qual van arribar a última hora. La decisió, segons Miró, va ser “acceptable”, però “insuficient”. Els marcadors i les pantalles del WiZink Center, on es va disputar la Copa del Món, van representar tots els participats kosovars amb les inicials de la Federació Mundial de Karate (WKF).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa