Espanya no és blanca, sinó blaugrana. Segons un estudi que publica el diari As, un 44% dels enquestats té el Barça com a equip preferit (18% primera opció i 21% segons opció), lluny del 37% dels blancs (17% com a primera opció, i 16% com a segona). L’Espanyol, amb un 14% de simpatitzants, es queda en setena posició.

A més, el Madrid és l’equip que genera més antipatia entre els aficionats al futbol (51%). Darrera, però amb força distància, hi ha el Barça amb un 40%. L’Espanyol té pocs enemics, només a un 11% dels enquestats cau antipàtic.

Amics i odiats

L’estudi també posa en evidència quins són els enemics i amics de cada club. El 30% dels culers tenen com a segon equip l’Athletic de Bilbao, el 21% a l’Atlètic de Madrid i el 15% a la Reial Societat. I, per contra, els seguidors blaugrana odien en primer lloc el Madrid (77%) i en segon lloc l’Espanyol (26%).

L’enemistat amb els periquitos és reciproca ja que ells tampoc poden veure el Barça (77%) i comparteixen un mateix enemic, el Madrid (49%). Encara que entre els blancs i blaus també hi ha simpatitzants dels homes de Mourinho (27%).Nou comentari