Món Esport
Espanya nega que s’hagi aixecat el veto a Kosovo: “No ha canviat res”
  • CA
El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell
El ministre d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell | ACN

El ministre d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, elevarà una queixa formal al Comitè Olímpic Internacional (COI) per les “falses informacions” que han estat difoses per un alt càrrec d’aquest organisme en relació a la participació d’esportistes kosovars en competicions olímpiques a Espanya i traslladarà el “profund malestar” que han causat al govern espanyol.

 

El Ministeri ha assegurat que “no hi ha hagut cap canvi en la posició espanyola”. “Espanya ha permès i facilitat la participació d’esportistes kosovars en aquestes competicions, concedit els visats quan aquests han estat sol·licitats, sempre d’acord amb la carta olímpica, i autoritzat la utilització dels seus símbols, banderes i himne segons el protocol olímpic”, ha argumentat en un comunicat.

 

“En el futur seguirà sent així, sense que el fet de no reconèixer la independència de Kosovo tingui conseqüències en aquest aspecte”, ha afegit el ministre d’Afers exteriors, que ha desmentit les informacions segons les quals Espanya hauria denegat la concessió de visats als karatekes kosovars que van participar recentment en el Mundial de Madrid, atès que no es van sol·licitar visats a les autoritats espanyoles per a aquest esdeveniment.

 

El COI i el COE van emetre un comunicat conjunt en què va assegurar que els esportistes kosovars havien pogut competir a Espanya el cap de setmana passat. “D’aquesta manera s’assegura que els esportistes de Kosovo puguin participar en igualtat de condicions que la resta dels esportistes dels 206 Comitès Olímpics Nacionals reconeguts pel COI”, van destacar en un comunicat conjunt abans que Borrell recordés que Espanya no ha modificat la seva política en aquest sentit i que tot es deu a una informació errònia d’un membre del COI.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa