Món Esport
Espanya evita enfrontar-se a Catalunya sobre la sorra de Coma-ruga
  • CA

El Consejo Superior de Deportes (CSD) defensa la seva actuació respecte al partit Catalunya-Espanya de futvòlei que s’havia de disputar aquest cap de setmana a la platja de Coma-ruga, al Vendrell, i que finalment va ser suspès per incompareixença de la selecció espanyola.
L’Associació Catalana de Futvòlei i la Plataforma Proseleccions Catalanes han denunciat “pressions” i “amenaces” per part del CSD, però fonts pròximes al secretari d’Estat per a l’Esport, Jaime Lissavetzky, neguen que el combinat espanyol volgués boicotejar res, sinó que només tenien intenció de fer complir la normativa. Les persones que havien de jugar amb la samarreta d’Espanya no podien representar l’Estat, assegura l’entorn de Lissavetzky.

Aquest, afirmen, és el motiu pel què el subdirector general d’Alta Competició, Ángel Luis López, va enviar una carta a la Associació Espanyola de Futboley i als organitzadors de l’Open Internacional de Futvòlei recordant-los que en la mesura que el futvòlei no està reconegut com a modalitat esportiva, “cap entitat pot ostentar la representació oficial de l’Estat en esdeveniments internacionals”.

La carta advertia que si s’utilitzaven els símbols nacionals en competicions internacionals “s’exerciran les accions penals que siguin procedents per la suposada comissió del tipus penal de desobediència”. Un recordatori que des de la Plataforma Proseleccions es veu com una “ingerència política i una manca de respecte a l’esport i als jugadors”. Fins i tot al Congrés, el diputat d’ERC Joan Tardà va denunciar les amenaces.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa