Espanya es venja d’Itàlia i lluitarà per l’or a les Picornell

La selecció espanyola masculina de waterpolo va tirar d’èpica per remuntar a Itàlia (8-7) i classificar-se per la segona final d’un Europeu en la seva història. El combinat de David Martín va fer-la grossa a les Picornell, que aquest cap de setmana podrien veure el primer or en un títol continental. El 1991, Espanya també va disputar una final europea, a Atenes, però aleshores va caure en la final contra Iugoslàvia. Ara la seva rival serà una hereu d’aquella selecció, el combinat de Sèrbia. La final serà aquest dissabte (22:15 hores).

Espanya va venjar-se de l’eliminació olímpica en la final del 1992 en la mateixa piscina barcelonina contra una Itàlia a remolc, però amb vida fins al final. L’equip de David Martín va assegurar-se la medalla gràcies, en bona part, a les aturades de Daniel López Pinedo que va salvar un gol fantasma dels italians en els últims segons. Gràcies a les intervencions del veterà porter, de 38 anys, Espanya va adquirir una notable renda de 4-1 en els primers 14 minuts. L’efectivitat local va trontollar després del descans. La reacció italiana va ajustar el marcador a un 4-3.

Els amfitrions no van poder evitar la remuntada del seu rival, que va situar-se 5-7 amb tot el darrer quart per endavant. López Pinedo va tornar a aparèixer, però Tahull, Granados i Fernández, autor del 8-7 final, van acabar certificant un tram final on Espanya va fer ressonar les grades de la Picornell. Aquest cop, el pols, va ser per l’amfitriona.