Món Esport
Espanya amenaça amb retirar Barça i Madrid de competicions si la UEFA reconeix Gibraltar
  • CA

Espanya no vol que Gibraltar sigui reconeguda pels estaments internacionals del futbol, com demà ho podria aconseguir en el cas de la UEFA, i en tot cas està disposada a boicotejar qualsevol competició en la qual participin els equips d’aquest territori. Per fer-ho possible trauria els equips de la LFP que competeixin en l’àmbit continental, com el Barça o el Madrid, i faria el mateix amb la selecció espanyola.

El New York Times s’ha fet ressò d’aquest fet en un article titulat ‘Gibraltar avança cap a la independència futbolística‘, i subratlla que l’acció espanyola contra el reconeixement esportiu de la colònia britànica implica “contactes diplomàtics del més alt nivell”.

El text recorda que el passat desembre l’Estat ja es va posicionar afirmant en un document oficial que “el govern espanyol es continuarà oposant mitjançant tots els mitjans legals a l’admissió de l’Associació de Futbol de Gibraltar com a membre de ple dret de la UEFA”.

L’article explica que el ministeri d’Afers exteriors s’ha negat a respondre les preguntes del mitjà, ( com ja va fer recentment quan la revista ‘Time’ va demanar-li explicacions per l’afer Ziani). L’article, tanmateix, cita Paul Greene, advocat expert en aspectes esportius, que considera “impossible” que Espanya pugui sortir-se amb la seva en aquest conflicte que ha obert.

El penyal de Gibraltar va ser cedit per Espanya al Regne Unit en el tractat d’Utrecht (1713), pel qual Anglaterra va deixar de donar suport als austriacistes en la guerra de successió.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa