Món Esport
Esclata la crisi al Futbol Club Barcelona
  • CA

Ha esclatat la crisi al Futbol Club Barcelona. El director esportiu, Andoni Zubizarreta, ha estat cessat a primera hora de la tarda. A penes una hora després Carles Puyol, adjunt a la direcció esportiva, i mà dreta del basc, ha anunciat que plega. Ho ha comunicat a través de la seva pàgina de Facebook. Amb tot, el Barça no només ha convocat la junta directiva per a una reunió extraordinària, sinó ha anunciat una roda de premsa per aquest dimecres a les 16 h, que restransmetrà en directe Esports 3, on s’espera que el president, Josep Maria Bartomeu, respongui totes les preguntes de la premsa.


Zubizarreta i Puyol amb el president Bartomeu (Europa Press)

Puyol abandona només tres mesos i mig després d’ocupar un càrrec als despatxos del club. “Aquests darrers tres mesos i mig m’han donat l’oportunitat de veure el club des d’un altre vessant. He après molt i us estic molt agraït a tots, però ara, voldria experimentar unes altres vivències des d’una altra prespectiva i des d’altres llocs”, ha comunicat l’excapità blaugrana.

A banda, la destitució de Zubizarreta, que s’ha conegut a les 16.15 de la tarda per mitjà d’un comunicat que ha emès el club, té lloc després que s’hagi confirmat amb la sentència del TAS la sanció de la FIFA que impedirà a l’entitat fitxar fins al mercat d’hivern de 2016, a causa de irregularitats en l’arribada de menors d’edat a la Masia.

A més, Zubizarreta va fer ahir unes explosives declaracions a Anoeta, després del 1-0 encaixat pel Barça davant la Reial Societat. Zubi va insistir que “el meu càrrec sempre està a disposició” del Barcelona i, preguntat per la seva responsabilitat perquè el Barça no pugui fitxar fins a gener de 2016, va assumir “la meva part” de la mateixa, però alhora va fer partícip a Bartomeu de la seva gestió. “Ell sap què va passar, era el vicepresident esportiu” quan es van cometre els errors administratius que han portat a la sanció FIFA i la decisió del TAS. 

El president no n’ha volgut parlar aquest dilluns al matí. Bartomeu ha evitat referir-se al tema quan ha estat abordat pels periodistes després de la tradicional visita blaugrana als hospitals.

La premsa esportiva destaca els encerts del director esportiu en el pla institucional, per exemple, com va liderar la substitució de Pep Guardiola i el tram difícil de Tito Vilanova, però censura la seva gestió esportiva: haver deixat passar per davant a grans jugadors, no apostar per joves talents o haver fitxar enguany un jugador lesionat, el belga Vermaelen, que després no s’ha recuperat.

‘Zubi’ torna a sortir malament del Barça

El sotsdirector de Mundo Deportivo, Francesc Aguilar, ha indicat algunes de les raons per les quals ‘Zubi’ ha estat acomiadat i ha recordat torna a ser destituït de manera poc elegant. “Quan ‘Zubi’ va ser un dels millors porters de la història del club, va ser cap de turc de Johan Cruyff i la directiva després de la ‘desastre’ de la final d’Atenes. Joan Gaspart va acomiadar-lo a l’autobús. Del Barça se’n va anar a València. Ara, es fa públic en un fred comunicat que l’acomiaden… Per les seves declaracions? Per el tema de la sanció de la FIFA? No, fonamentalment, és per haver desaprofitat la sanció cautelar de la FIFA en què va fitxar poc i malament, per la seva falta d’encert en dir-li que no a Toni Kroos, per menysprear centrals de categoria per quedar-se amb Mathieu i Vermaelen, per no trobar millor substitut Alves que Douglas”, ha explicat en un article.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa