Món Esport
Els equips de l’NBA podran tornar als entrenaments a partir del pròxim divendres

Els equips de l’NBA podran obrir les seves instal·lacions a partir de l’1 de maig, però només si es troben en un Estat que mantingui les indicacions de distanciament social o sense confinament i només per a entrenaments individuals. La mesura, que els equips de l’NBA van conèixer aquest dissabte, no és una acció per reprendre la temporada sinó una reacció al fet que diversos Estats hagin alleujat les restriccions, segons ha informat el Los Angeles Times.

Les restriccions de Geòrgia s’han aixecat en els gimnasos aquesta setmana, Oklahoma té previst fer el mateix la setmana vinent, mentre que Texas també podria obrir aviat alguns gimnasos. En aquest context, NBA, segons fonts de l’organisme, preferiria que els seus jugadors estiguessin en entorns controlats en una instal·lació seva en comptes de gimnasos locals. Això donarà als equips d’aquests Estats un avantatge sobre els equips que juguen en altres zones més afectades per la pandèmia de Covid-19 com Califòrnia, on les ordres de quedar-se a casa són indefinides.

Durant una conferència telefònica aquest mes, el comissionat de l’NBA, Adam Silver, va dir que esperava que hi hagués indicacions conjuntes. “Pel fet que operem en moltes jurisdiccions diferents, hem de prestar molta atenció a les diferents regles, Estat per Estat, ciutat per ciutat. Però al final, som una lliga nacional, per la qual cosa sentim que ens correspon establir el que creiem que són els estàndards correctes per als nostres jugadors“, va dir Silver.

“Ens influirà el que facin els municipis. Estem tenint en compte totes les dades. No només estem escoltant als nostres experts, seguim el consell d’altres lligues com una oportunitat per escoltar i aprendre. Però crec que és clar que per dirigir una lliga es necessita un conjunt de regles nacionals consistents”, va concloure.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa