Món Esport
Empresaris i govern  celebren la candidatura de Barcelona per als Jocs d’Hivern
  • CA

Les primeres reaccions a l’anunci de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, de presentar la candidatura de la capital catalana per als dels Jocs Olímpics d’Hivern 2022, no s’han fet esperar. El president de la Generalitat, José Montilla, ha qualificat de “magnifica iniciativa” i ha assegurat que la “competència és bona”, en referència a la candidatura que presentarà també Aragó. En aquest sentit, Montilla ha apuntat que aquesta decisió “en absolut” perjudicarà les relacions entre ambdues candidates.

Per la seva part, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha destacat els beneficis que tindria, segons ell, per al sector de la neu que aquests jocs es fessin a Catalunya. “Tot el que suposi projectar a escala internacional les pistes de Catalunya està bé”, ha dit.

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, també ha lloat la iniciativa, a títol personal. “És una notícia il•lusionant, un projecte que espero veure confirmat i que ens expliquin les característiques per les quals pensen que és possible. Seria un projecte fantàstic per a la ciutat de Barcelona”, ha declarat Valls.

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, també ha celebrat la notícia. Segons Blanco, Barcelona està avalada per “gran capacitat organitzativa” que va demostrar el 92, i la seva presentació “és una gran notícia no només per a l’esport espanyol, sinó també per a Espanya i per a l’esport mundial”. Ara, afirma, és el moment de planificar i aconseguir els suports, perquè aquest és un projecte “de molt llarg recorregut”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa