El FC Barcelona no ha començat amb bon peu la defensa del títol en una calorosa nit al Camp Nou que ha acabat amb empat (2-2) davant l’AC Milan,en un encontre en què els blaugrana han vist com el partit que havien remuntat a base d’esforç se’ls escapava a l’últim moment en la sortida d’un còrner discutit. El partit ha acabat amb la lesió d’Iniesta a la banda més negativa de la balança i el retorn de Puyol i la superioritat demostrada en el positiu.

Per començar, un dels gols més ràpids a la història de la Lliga de Campions ha deixat glaçat el Camp Nou. Pato ha tardat 26 segons en perforar la porteria de Valdés després de superar en un canvi de ritme i una autopasada espectacular al triangle format per Keita, Mascherano i Busquets, que ha patit molt intentant parar el ràpid ariet brasiler.

El gol matiner del Milan l’ha permès respirar tranquil i ha potenciat el que Allegri ja tenia pensat: tancar-se a darrera a esperar i buscar contraatacs amb passades llargues als davanters. El Barça, al ritme de Xavi i Iniesta, s’ha anat retrobant i ha superat nervis, imprecisions i errors no gaire habituals a Can Barça. El Milan ha anat perdent força i Pato ha acabat neutralitzat quan Abidal s’ha convertit en la seva ombra.

La reacció ha tardat en transformar-se en ocasions, amb un Abbiati molt segur sota els pals. El primer del Barça ha arribat amb una jugada que ha començat amb Messi fent-se una autopasada a l’esquena de dos defenses que li ha servit per servir-li el gol en safata a Pedro. Amb l’empat el Barça s’ha animat mentre el Milan s’ha encomanat a una nova contra.

El retorn de Puyol

A la represa el Barcelona ha fet les paus amb el Milan, amb un gol de falta directa de David Villa al minut cinc. Amb el Milan encara tancat, els de Guardiola han seguit remenant la pilota, ara amb menys pressió amb el marcador a favor. El Camp Nou ha rebut amb una ovació a un recuperat Carles Puyol després d’una absència llarga, que ha entrat per Keita. També ha tornat Afellay, que ha substituït Villa.

Quan tot semblava sentenciat, un còrner discutit pel capità –que ha vist la groga– ha acabat amb un gol de cap de Thiago Silva que ha establert el definitiu 2-2.

El proper partit serà de Lliga, dissabte a les 8 del vespre. Els jugadors de Guardiola provaran de refer-se dels dos empats contra la Reial Societat i l’AC Milan davant l’Osasuna al Camp Nou.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa