Món Esport
Els tres apunts del Celta 4-3 Barça
  • CA

Juntament amb el partit davant l’Alabès, l’enfrontament a Balaídos queda a la cua de les bones actuacions del Barça de Luis Enrique. Els blaugrana -aquest diumenge de púrpura- s’han vist superats per un Celta molt intens, tancant les sortides de pilota i pressionant les primeres línies defensives del conjunt barcelonista, amb la intenció de provocar els errors en les passades inicials per agafar a contrapeu l’eix dels catalans. Sense capacitat de reacció en la primera part, la segona ja no ha estat suficient per arreglar els desperfectes amb l’entrada d’Iniesta i l’avançament de posicions de Piqué, autor de dos gols. Aquestes són les tres claus, segons El Món:

1. Rotacions en zones delicades

Els canvis de Luis Enrique destinats a donar descans a homes importants van tenir èxit a Leganés i Gijón, però van ser un fracàs al Camp Nou davant l’Alabès i ho han tornat a ser aquest diumenge a Vigo, davant un equip plenament conegut pel tècnic asturià. Sembla incomprensible que el mateix Luis Enrique, essent coneixedor de les virtuts de l’equip gallec, hagi decidit prescindir d’homes tan importants per a l’engranatge blaugrana com Ivan Rakitic i Andrés Iniesta. Sobretot Iniesta, a qui ha fet escalfar fins i tot abans del descans per intentar arreglar un mig del camp absolutament descomposat. Sergio Busquets ha comès dos errors greus causats pel mal posicionament, actitud i recolzament dels seus companys André Gomes i Arda Turan, que no s’han ofert per donar circulació a la pilota. El joc de posició, insistim per quarta vegada consecutiva, ha desaparegut del manual d’instruccions del Barça. Sense Messi -i amb Iniesta a la banqueta-, la pausa, el moment de reflexió, de pensar amb la pilota als peus, deixa d’existir.

 

2. Una pressió exercida amb retard

Precisament el Barça de Luis Enrique s’havia caracteritzat, entre moltes virtuts, per realitzar una pressió elevada que obligava els equips rivals a llançar pilotes llargues per treure’s les puces de sobre i evitar problemes majors prop de la seva àrea. Les recuperacions en les primeres línies l’ajudaven a crear ocasions amb facilitat i, sobretot, a fer gols de la mà de Messi, Suárez i Neymar, absolutament efectius en els últims metres. Aquest diumenge, els blaugrana no han pressionat el Celta fins la segona part, quan han intentat remuntar un marcador advers de 3-0. Evidentment, la reacció ha arribat tard i l’equip ha patit les conseqüències d’haver escollit malament la intenció inicial.

3. Piqué arrossega l’equip

La motivació de Gerard Piqué i el seu coratge han estat essencials per a que el Barça hagi saltat a la gespa, a la segona part, amb una mentalitat i un ofici ben diferents als oferts durant els primers 45 minuts. El central barceloní ha confiat en la remuntada i ha contagiat d’aquesta sensació a la resta de companys, que l’han seguit cegament en cada una de les jugades en les quals el ‘3’ ha agafat la pilota i s’ha disposat a avançar metres per tancar el Celta prop de la seva àrea. Dues rematades de cap seves han animat el Barça i una darrera en el temps afegit ha estat a punt de significar l’empat. A Mönchengladbach, la seva situació dins l’àrea ja va facilitar la remuntada blaugrana i la victòria final. Té els galons suficients per convertir-se, immediatament, en capità.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa