Món Esport
Els tres apunts del Barça-Betis
  • CA

El debut del Barça a la Lliga ha estat una delícia futbolística. Pels amants d’aquest esport, la brillantor que han ofert els barcelonistes aquest dissabte té poca comparació. Únicament podria arribar a ser comparat amb el mateix equip en diferents partits, però no amb cap altre. El conjunt de Luis Enrique Martínez ha mostrat tot un repertori de recursos que convertit el partit una de les exhibicions d’aquests tres anys amb l’entrenador asturià a la banqueta blaugrana.

 

Domini absolut de la pilota, control dels espais, generació de forats a través de llançar diagonals i de provocar l’equip contrari a caure en la trampa de perseguir l’esfèrica. Un recital. I tot dirigit per un sol home, Lionel Messi, la primera i la més gran de les claus de l’enfrontament.

 

1. La visió panoràmica de Messi

Que el ’10’ té qualitat no és una sorpresa. Que assisteixi i que marqui gols, tampoc. El que és novetat -i té pinta d’acabar-se convertint en usual- és el seu retrocés en els metres on és decisiu. Messi s’ha situat on ha volgut, amb la llibertat de moviments que el caracteritza, però molt més enrere de la seva posició habitual per transformar-se en el creador de joc més bestial del planeta. De manera molt pacient, ha estat el malson del Betis amb la visió panoràmica obtinguda a través de perdre metres respecte la porteria contrària. Ha filtrat passades pels laterals, per Suárez, per Arda, ha combinat amb Denis i Busquets per crear superioritats al mig del camp i, com no, ha fet dos gols en una posició de mitjapunta on el seguirem veient durant aquesta temporada.

 

2. Jordi Alba, amb les piles carregades

El fitxatge de Lucas Digne ha posat en alerta un Jordi Alba que havia aixecat el fre de mà. Les dues darreres temporades, amb Adriano com a competència, havien facilitat una relaxació molt molesta per a Luis Enrique. La incorporació del lateral francès i els seus dos partits davant el Sevilla han fet despertar Alba, que ha signat un partit brillant davant el Betis. Sempre concentrat en defensa i recuperant la posició amb velocitat, ha generat molt perill per la banda esquerra de l’atac blaugrana. Ha estat el punyal que fou durant les dues primeres temporades amb la samarreta del Barça i ha portat de corcoll la defensa bètica. La intel·ligència de Messi per atraure futbolistes a la pilota i per buidar les bandes a través de les basculacions ha facilitat la incursió d’Alba, sempre sol, per fer tremolar Adán. El primer gol ha dut el seu segell.

 

3. Umtiti farà la competència a Mascherano

El central francès ha aterrat a Barcelona per ser el suplent de Javier Mascherano. El club blaugrana l’ha incorporat del Lió conscient de la seva joventut i pensant que, durant el primer tram de la temporada, l’hauria de formar per acabar-lo convertint, un cop retirat el ‘jefecito’, en el central esquerrà titular. Però Umtiti ha mostrat galons. Situat al costat de Piqué, no ha semblat l’alumne disposat a aprendre del mestre i ha puntuat amb una nota molt alta el seu debut a la lliga espanyola. Sempre atent, el central s’ha col·locat amb intel·ligència, ha sortit al tall amb precisió i contundència i ha intervingut en les pilotes aturades amb força i potència física. Mascherano haurà de treballar per mantenir la seva privilegiada titularitat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa