La selecció de Sèrbia ha privat Espanya de l’únic or que li faltava en waterpolo masculí. L’Europeu disputat a les piscines Picornell de Barcelona s’ha resolt als penals a favor del combinat balcànic. Un tir al pal de Fran Fernández en el tercer llançament ha resultat decisiu (7-7 i 4-3 als penals). Sèrbia torna a prendre a Espanya l’or europeu com ja va fer el 1991 a Atenes. Final amarg pel combinat de David Martín, que tanca un torneig espectacular, eliminant grans seleccions, però amb una plata que només el temps posarà en valor. Espanya també podrà celebrar la medalla després d’una gran final. Sèrbia torna a ser la gran dominadora europea. 

 

En una disputadíssima final, la selecció de David Martín és qui ha començat manant. Blay Mallarach ha firmat l’únic gol del primer quart, i Fran Fernández ha estat a punt d’anotar el segon, però el seu llançament s’ha estavellat amb el pal. La defensa del combinat de David Martín estava marcant les diferències, contenint una Sèrbia que no ha vist porteria fins l’inici del segon temps. Prlainovic ha firmat l’1-1, però ràpidament Espanya ha tornat a posar-se per davant, aquest cop gràcies a Álvaro Granados. Quedaven tres minuts pel descans quan els amfitrions han donat un cop psicològic amb el 3-1 de Felipe Perrone. Sèrbia, però, lluny d’espantar-se, ha reaccionat amb dos gols pràcticament consecutius que han situat el 3-3. Quan el partit semblava que marxaria al descans amb empat, però, Perrone ha finalitzat amb èxit una superioritat dels espanyols per tornar a posar per davant la seva selecció amb un gol que ha fet tremolar les Picornell. 

 

El tercer quart ha arrencat com havia acabat el segon, amb gol d’Espanya. Miguel del Toro ha situat el 5-3, però Sèrbia, fent honor a la seva trajectòria, ha tirat d’experiència per tornar a situar-se a un gol. Moment per lluir-se per un López Pinedo que, tot i fer-se gran sota pals, ha acabat encaixant el cinquè, obra de Mandic, i el sisè, novament Prlainovic. Sèrbia s’avançava per primer cop en la final amb el 5-6. Una alegria que, però, els ha durat poc als balcànics: Munárriz ha tancat el tercer quart amb un gol (6-6) de vaselina. 

 

En l’últim quart, ha pesat més la tensió i la prudència a la valentia. Jaksic ha tornat a posar en avantatge els serbis, que estaven sovintejant el gol. Era un moment crucial per Espanya, que ha hagut de ser pacient fins a celebrar un gol de Mallarach en un llançament llunyà. A partir d’aquí, i fins al final del temps reglamentari, han pesat més les defenses i els porters que no pas els atacs. Els penals acabarien decidint la final. Els espanyols han felicitat el seu rival a la mateixa aigua, en un gest d’esportivitat. Nou comentari