Els penals classifiquen l’Atlètic de Madrid pels quarts de final (8-7)

El 0-0 de l’anada al Phillips Arena d’Eindhoven ha marcat, i de quina manera, la tornada al Vicente Calderón entre l’Atlètic de Madrid i el PSV. L’equip matalasser ha aconseguit la classificació després dels llançaments de penal i amb l’única errada de l’holandès Narsingh, que ha enviat la pilota la travesser. D’aquesta manera, els de Simeone seran al sorteig dels quarts de final de la Lliga de Campions.

L’Atlètic de Madrid ha sortit espantat a la tornada dels vuitens. El 0-0 afavoria el conjunt visitant, el PSV, l’equip dirigit per l’exblaugrana Philip Cocu, que ho ha sabut i ha jugat amb el resultat de l’anada en tot moment. Amb l’inicial domini de la pilota, els holandesos han posat la por al cos dels madrilenys, que han arribat al descans sense ben bé saber quina era la solució per obrir el marcador. Una bona acció de Saúl Ñíguez, acabada de forma precipitada per Griezmann i amb una gran intervenció de Zoet, ha estat l’ocasió més clara de l’Atlètic a la primera part.

L’obertura a la banda de Yannick Ferreira-Carrasco i l’entrada de Fernando Torres per Augusto Fernández ha revolucionat el partit i ha descol·locat el PSV, que ha hagut de retrocedir i impedir els espais que estava començant a crear el conjunt matalasser. Incomprensiblement, però, i quan l’Atlètic de Madrid començava a disposar d’oportunitats i a tancar el PSV a la seva àrea, Simeone ha decidit substituir Carrasco i fer entrar un altre migcampista, l’argentí Kranevitter. Amb aquesta acció, l’equip local ha perdut el factor sorpresa i ha tornat al 4-4-2 inicial, que ha tranquilitzat el mateix Cocu.

Sense massa arribades -només un xut al pal de Torres al minut 86- els noranta minuts han conclòs. A la pròrroga, cap dels dos equips ha tingut el domini, i únicament una rematada llunyana d’Andrés Guardado, que ha marxat desviada, s’ha sumat a la curta llista d’ocasions. Cocu havia completat la gesta: sortir viu del Calderón amb l’empat de l’anada i davant un equip molt superior en tots els aspectes. La tanda de penals esperava.

I als llançaments des dels onze metres l’Atlètic de Madrid ha certificat la classificació. Fins a setze penals s’han hagut de llançar, vuit per banda, per acabar amb la incògnita. Només el xut de Luciano Narsingh, que ha colpejat al travesser, ha valgut perquè l’equip matalasser sigui divendres al sorteig dels quarts de final.