Món Esport
Els Mossos busquen els autors de les pancartes del camp de l’Espanyol
  • CA

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha anunciat que els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar les persones responsables de les “lamentables” pancartes que alguns aficionats van exhibir dimecres al partit de la Copa del Rei de futbol entre el RCD Espanyol i el FC Barcelona.

Ho ha explicat aquest divendres a preguntes dels periodistes en una roda de premsa sobre gihadisme al costat del director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, i el comissari en cap de la policia catalana, Josep Lluís Trapero, convocada després de presidir una reunió extraordinària del gabinet antiterrorista.

La intenció és investigar si aquestes pancartes ofensives contra la cantant Shakira, dona del futbolista del Barça Gerard Piqué, i si els càntics ofensius vulneren la normativa esportiva espanyola, per si es poden desprendre sancions administratives i disciplinàries a “persones concretes”, més enllà de que hi hagi o no conseqüències penals. Jané ha recalcat que és, en principi, responsabilitat d’individus concrets, ja que ha destacat “el bon clima de col·laboració” que l’Espanyol ha mantingut amb els Mossos en tot moment.

Pancartes inadmissibles

“Vull defensar l’Espanyol, que ha col·laborat amb els Mossos i ha condemnat aquests incidents lamentables”, ha declarat Jané, que ha qualificat d’inadmissibles algunes pancartes desplegades a l’estadi de Cornellà-el Prat; entre elles, una amb la llegenda ‘Shakira és de tots’. El conseller també ha dit que, com que era un partit declarat d’alt risc, ja s’havia dissenyat un protocol molt estricte de seguretat, per la qual cosa no descarta que les pancartes ja estiguessin a l’estadi abans del partit.

La Curva respon via twitter

El grup d’animació responsable de les pancartes, La Curva, ha emès un comunicat a twitter, on recorden que sempre “han refusat la violència” i asseguren que les pancartes només volien crear “un to reivindicatiu” per contestar el que asseguren que ha estat “una campanya mediàtica per part del Barça.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa