Els grups d’animació podran exhibir els seus emblemes al Camp Nou

La normativa de l'LFP no ho prohibeix, tal i com confirmen a 'El Món' membres d'aquest nou espai, que entrarà en funcionament aquest dissabte

Aquest dissabte es posa en funcionament, definitivament i després de sis anys de batalles, el nou espai d’animació del Camp Nou. Estarà situat a la primera graderia del Gol Nord i comptarà, com el club ja ha fet oficial, amb els grups Almogàvers, Nostra Ensenya, Creu de Sant Jordi, Supporters Barça i Supporters Puyol. Inicialment, aquesta zona estarà formada per prop de 400 espectadors, que hauran d’accedir a l’estadi sota control biomètric, per un accés separat de la resta d’aficionats i que estaran controlats, en tot moment, per càmeres de seguretat d’última generació.

 

Segons ha pogut saber El Món, i contràriament al que s’ha publicat en els darrers mesos, els grups d’animació presents en aquest espai sí que podran lluir els seus emblemes, ja sigui en forma de bufandes, banderes o pancartes. De fet, serà l’única zona de l’estadi on això estarà permès. “Es dóna per fet que els grups no podran exhibir pancartes i banderes seves, però això és mentida. No ho diu enlloc, ni en la normativa de l’LFP, ni en la del Barça”, comenta un dels membres d’aquest nou espai. “S’ha tret de context, perquè el club va fer aquesta petició a un grup en concret, i tothom s’ha pensat que això valia per tots. Però no és així, cada grup podrà portar les seves pancartes, banderes i bufandes”, explica el soci blaugrana.

 

Pel que fa l’exhibició de banderes estelades i els crits habituals d’independència del minut 17:14, una veu autoritzada d’aquesta graderia avança que se seguiran produint, tot i que no assegura que puguin quedar impunes de sanció: “Espero que no hi hagi cap sanció, però tot anirà a criteri de la figura del comissari de camp, que està pendent del que es canta. Si creu que els cants no són oportuns, multarà el club.” En referència a aquest aspecte, el soci va més enllà i considera que “la gent ha de poder cantar el que vulgui, sempre que sigui respectuós. L’LFP vol separar la politica de l’esport i això és el gran error de la vida. La política regeix la societat i els equips representen ciutats, com les seleccions, països.”

 

Per què només 400 aficionats?

 

L’espai d’animació del Gol Nord està pensat perquè tingui la presència de 1.246 espectadors, que siguin socis o posseïdors del Carnet de Compromís (tres anys), que s’apuntin a les llistes dels grups, que els Mossos els validin la petició i que paguin els 180 euros de l’abonament de temporada. De moment, però, el club ha pogut confirmar l’entrada de 400 membres. “Estem descontents perquè tot va molt lent”, explica un d’aquests 400 aficionats. “La burocràcia i el fet que ens hagi agafat en període vacacional ha alentit tot el procés. Sens dubte anirem a més, però encara no s’ha pogut ni entregar la segona llista d’afiliats a l’espai i, quan s’entregui, encara faltarà que la verifiquin els Mossos”.

 

“És un projecte que creixerà. Durant el primer partit molta gent es preguntarà ‘tanta història per això?’. Perquè és evident que es veurà molt buida. Però anirem creixent”, conclou. 

Més informació

Nou comentari