Món Esport
Els gols encaixats, l’assignatura pendent de Zidane
  • CA

El Reial Madrid ha recuperat el camí de les victòries. Després de quatre empats consecutius -Vila-real, Las Palmas, Dortmund i Eibar- i de molts dubtes al voltant de la figura de Zinedine Zidane, els blancs tornen a guanyar i ja sumen dues victòries consecutives, després de golejar el Betis el diumenge passat i de fer-ho, també aquest dimecres, davant un valent Legia de Varsòvia (5-1). Amb Kroos liderant el mig del camp -encara sense Modric- i amb Gareth Bale en el seu millor moment, el Madrid torna a sumar i seguirà amb els mateixos punts que el Borussia Dortmund, però ho farà en la segona posició per culpa d’un aspecte: els gols encaixats.

Aquest factor converteix l’equip blanc en vulnerable. No acabar amb la porteria a zero l’ha fet perdre punts a casa davant el Vila-real i l’Eibar i lluny del Bernabéu davant el Las Palmas i el Borussia Dortmund. Excepte aquest darrer, els altres tres equips no van generar més ocasions que els madridistes, però van aconseguir gratar i treure punts a un equip massa tou en la seva parcel·la defensiva.

 

Els gols encaixats fan dubtar els més optimistes. Les victòries arriben, però els gols en contra se segueixen succeint, un fet que fa pensar en com arribarà l’equip als partits importants de la temporada, com el del proper 3 de desembre al Camp Nou davant l’equip més golejador -i amb diferència- de la Lliga: el Barça. A dia d’avui, el Reial Madrid ha encaixat 14 gols en 12 partits, sumant els duels de competició estatal, Lliga de Campions i la Supercopa d’Europa disputada durant el mes d’agost. És a dir, el Madrid encaixa una mitjana superior a un gol per enfrontament. 

El Reial Madrid no genera confiança en defensa. El Las Palmas li va fer gol en les dues úniques ocasions realment clares del partit. L’Eibar ho va fer en la primera acció. I el Legia, aquest dimarts, ha estat a punt de fer saltar les alarmes del Bernabéu en els primers deu minuts d’enfrontament, on ha tingut dues claríssimes oportunitats de gol, acabades amb una bona aturada de Keylor Navas i un llançament al pal.

 

La vulnerabilitat blanca és realment preocupant. L’equip de Zidane ha aconseguit mantenir la porteria a zero en només dues ocasions aquesta temporada (el Barça en sis), en la primera jornada de Lliga a Anoeta, en un bon partit madridista davant la Reial Societat; i a l’RCDE Stadium de Cornellà-El Prat, on els de la capital de l’Estat van vèncer amb solidesa l’Espanyol, per zero gols a dos. En el futbol, la clau la marca la diferència entre els gols anotats i els rebuts i, amb això, el Reial Madrid segueix fent por. Però la seguretat defensiva no és el seu punt fort i, ara potser no, però a mesura que avanci la temporada i els de Zidane es trobin els grans conjunts europeus, aquest inconvenient es pot convertir en un greu problema.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa