Els Consells Esportius aposten per democratitzar l’esport català

 

El Centre Cultural Tecla Sala de l’Hospitalet ha acollit aquest passat dissabte la celebració de l’assemblea general ordinària dels Consells Esportius de Catalunya. L’acte, que ha comptat amb la presència del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha servit entre d’altres qüestions per tal de presentar el Pla de Treball 2018-2020.

Aquest pla incideix en alguns dels principals objectius que persegueixen els consells per a promoure l’activitat física entre totes les persones independentment de qüestions com la seva edat o les seves capacitats. En aquest sentit un dels principals àmbits de treball continuarà sent l’esport en edat escolar a través de la participació dels consells en programes com els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, el Pla Català d’Esport a l’Escola o el Programa Esport Blanc Escolar.

 

A banda cal destacar la implicació dels consells en la promoció de l’esport popular. En aquest sentit es treballa per tal de crear una proposta d’activitat física sense discriminacions de cap tipus i garantint la igualtat d’oportunitats. Així es treballa per un model que tingui en compte elements com la salut, la cohesió i inclusió social, els valors personals i els valors de coresponsabilitat comunitària. Una mostra d’aquesta línia de treball serà la propera celebració al Vendrell els dies 21, 22 i 23 de setembre.

 

Durant l’assemblea general el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, anunciava la voluntat del Govern de la Generalitat de liderar l’elaboració d’una nova Llei de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya que compti amb “el màxim consens de tot el sector”. Figueras recordava que la nova llei és el pas següent a la signatura el setembre passat del Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, que proposa de forma consensuada amb el sector 30 mesures amb 112 actuacions concretes d’acció per bastir la nova governança de l’activitat física i l’esport a Catalunya.

 

Per la seva banda, el president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, valorava positivament les paraules del secretari general de l’Esport i afegia la seva petició a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya de que “retiri la iniciativa legislativa popular per a la reforma de la llei. Ha de ser el govern de Catalunya qui estigui al capdavant del procés, com és la seva voluntat, i ha de comptar amb el màxim consens possible de tots els actors que estem implicats. No es tracta de fer una llei que estigui al servei dels interessos d’una part concreta. Aquesta llei ha d’estar al servei de tots els catalans i catalanes”.Nou comentari