Els arquitectes guanyadors del Nou Camp Nou es van filtrar mentre els equips encara exposaven el seu projecte

El diari 'La Vanguardia' va fer saltar la notícia abans que el jurat deliberés, un fet que ha fet engegar totes les alarmes de sospita

El Barça va triar l’equip d’arquitectes que construirà el Camp Nou abans de la deliberació final. El grup format pels japonesos Nikken Sekkei i els catalans Joan Pascual i Ramon Ausió van ser escollits per dur el projecte del nou estadi, tal i com va informar La Vanguardia a les set de la tarda d’ahir. El problema d’això rau en els “tempos”. Algú proper al jurat va filtrar el nom del guanyador mentre un dels grups d’arquitectes encara exposava el seu projecte davant del president Josep Maria Bartomeu, el vicepresident Jordi Moix, altres membres de la junta directiva i membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

La sospita que tot estava decidit abans de les reunions d’aquest dimarts va créixer ahir al vespre, quan el programa ‘El Club de la Mitjanit’ de Catalunya Ràdio va entrevistar Josep Miàs, finalista del concurs amb el seu estudi d’arquitectura. Miàs va explicar que “hem sabut el guanyador mentre encara estava exposant un dels equips. Quan ha sortit publicat, hem trucat i encara estaven reunits amb un equip. Quin sentit té treballar aquests últims dies, setmanes i mesos, si ja se sabia el guanyador?”.

L’arquitecte va voler manifestar que “molta gent era conscient que hi havia un veredicte abans de poder-se presentar el projecte. Els altres tres equips hem anat a fer un acte totalment prescindible”. Josep Miàs no va descartar emprendre accions, ja que “l’última paraula la té l’estudi britànic Populous”, però va voler deixar clar que “nosaltres no som partidaris de fer-ho”.

D’altra banda, el club ha donat versions contradictòries: ahir va admetre haver pres la decisió abans de la jornada de deliberació d’ahir, tal i com va explicar el periodista i conductor del programa nocturn, Francesc Garriga. Avui, però, el vicepresident de patrimoni i Comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, ha explicat a El Món a RAC-1 que “va ser una circumstància” que La Vanguardia publiqués la notícia. “La decisió es va prendre ahir a la nit i el mitjà que ho va publicar ho va fer en funció de les seves cabòries i es va aventurar amb una possible resolució”, ha conclòs.

El Barça va fer oficial el grup d’arquitectes guanyador a les onze de la nit, tot i que a les set ja s’havia fet públic el nom del vencedor, una elecció que va coincidir plenament amb la publicació de La Vanguardia.

Més informació

Nou comentari