Món Esport
Els 1,5 milions d’euros que es juga el Barça a Leverkusen
  • CA

El Futbol Club Barcelona encara aquest dimecres la seva darrera jornada de la fase de grups de Champions. Ho fa amb el bitllet a vuitens de final a la butxaca i amb la seguretat de ser primer de grup. Els de Luis Enrique faran de jutges, ja que el seu rival, el Bayer Leverkusen encara té opcions de ser en el bombo de vuitens. A priori, doncs, el Barça no es juga res i algunes de les seves estrelles com ara Piqué o Iniesta s’han quedat a Barcelona. Ara bé, si ens fixem en l’aspecte econòmic, el club català podria embutxacar-se demà 1,5 milions d’euros en cas de victòria i mig milió d’euros si empata.

La UEFA, organitzadora de la Champions League, estableix una relació de premis econòmics per participar en la competició i anar passant etapes. D’aquesta manera, el Barça ja suma aquest curs 18,5 milions d’euros per participar-hi. D’aquests, 12,5 els ha rebut per ser presents a la fase de grups, mentre que 6,5 els ha obtingut per haver sumat quatre victòries i un empat. Això el converteix, junt amb el Reial Madrid, en el segon equip que ha rebut més diners, només per sota del Zenit de Sant Petersburg, que ho ha guanyat tot i suma 19,5 milions d’euros.

La passada temporada, el Futbol Club Barcelona va guanyar en aquesta competició 61 milions d’euros, després d’alçar la seva cinquena Champions. Ara bé, no va ser l’equip que més diners va percebre, ja que la Juventus de Torí, el seu rival a la final, es va endur fins a 89 milions, 28 més que els catalans. Aquest fet es deu al market pool, el valor proporcional de cada mercat televisiu dels clubs que hi participen.

Els fons d’aquest mercat van ser distribuïts d’acord amb el valor proporcional de cada mercat televisiu
representat pels clubs que hi participen, entre altres factors. Va ser en aquest aspecte on la Juventus va obtenir una rendibilitat més gran que el Barcelona, ​​que va aconseguir el títol. El mercat italià comptava amb una partida de més de 93 milions d’euros. L’altre representant a la fase de grups, la Roma, va caure abans de vuitens, de manera que va percebre 35 milions. El conjunt torinès va ingressar 58.200.000 euros, mentre que l’entitat blaugrana va obtenir pel pool market menys de la meitat (24.627.000 euros), ja que el l’Athletic de Bilbao va arribar a la fas de grups, el de Madrid a quarts i el Reial Madrid a semifinals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa