Món Esport
El trident dobla els seus gols i quadruplica les assistències
  • CA

Lionel Messi, Luis Suárez i Neymar Jr han iniciat la temporada a un ritme vertiginós. El trident blaugrana només ha coincidit sobre la gespa en dues ocasions, en els dos darrers partits oficials davant el Celtic de Glasgow a la Lliga de Campions i a l’estadi de Butarque, a Leganés, en la quarta jornada de Lliga, però la seva breu presència ha fet disparar el registre golejador i assistent de l’equip (i el seu personal) fins a cotes extraordinàries. En els primers set partits oficials (Supercopa d’Espanya, Lliga i Champions), sense comptar la Supercopa d’Espanya, els tres homes ofensius del Barça han aconseguit 17 gols (Messi 8, Suárez 7, Neymar 2) i 13 assistències (Messi 5, Suárez 3, Neymar 5).

L’inici de temporada, tot i la derrota en Lliga davant l’Alabès, ja s’ha convertit en el millor començament de curs del trident barcelonista. El seu registre golejador i assistent supera tots els límits i els seus números fan tremolar qualsevol equip que s’hagi d’enfrontar al Barça en les properes jornades. La temporada passada, en el mateix període de temps inicial, la davantera formada per Messi, Suárez i Neymar va sumar 8 gols (4 de l’argentí, 3 de l’uruguaià i 1 del brasiler) i 3 assistències, totes elles de Luis Suárez, en una xifra que, un cop analitzats els set partits oficials que van donar el tret de sortida a la temporada, ja va situar el trident en una posició preeminent respecte a la resta de col·lectius ofensius d’Europa.

 

Aquest any, coincidint únicament en dues ocasions en l’onze inicial, el trident atacant blaugrana ha aconseguit duplicar la xifra de gols i quadruplicar el número d’assistències -i afegir-ne un de cada-, amb un Leo Messi desencadenat i protagonista en el 52% de les accions que han acabat al fons de la xarxa, amb 8 gols i 5 assistències del total de 25 gols anotats pel conjunt català.

Si a la participació de Messi li sumem els gols i assistències de Luis Suárez i Neymar Jr, els números conclouen que el trident ha intervingut decisivament en 21 dels 25 gols, és a dir, en un 84% de les jugades acabades en gol barcelonista, un fet que indica l’altíssima dependència de l’equip envers tres dels millors futbolistes del món. La temporada passada -altre cop valorant els 7 partits inicials- el trident va participar activament en 9 dels 11 gols del Barça, un 81% del total. El percentatge ha augmentat, fins i tot, havent doblat el número global de gols, i ho ha fet gràcies també a la nova posició assumida per un Lionel Messi més creador.

 

De les botes de l’argentí va sorgir la brillant passada a Jordi Alba que va facilitar el primer gol de la Lliga, obra d’Arda Turan, en una acció que no va computar en les xifres de gols o assistències del ’10’ blaugrana, tot i la seva indispensable participació. També Luis Suárez va desequilibrar la defensa de l’Athletic Club i va assistir per Arda en la jugada que va acabar amb gol de Rakitic -el de la victòria-, un fet que fa augmentar la participació del trident en 23 dels 25 gols d’aquest inici de temporada. Una barbaritat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa