Món Esport
El TERMCAT publica en línia un diccionari dels esports olímpics
  • CA

Llengua i esport són dos conceptes que van íntimament relacionats. Per això, amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Pequín el TERMCAT ha publicat en línia el Diccionari dels esports olímpics, que compta amb 7.500 termes amb la seva definició corresponent i la seva equivalència en castellà, francès i anglès. El diccionari contempla la terminologia de tots els esports olímpics, com el bàsquet, l’atletisme, el tenis o la natació. L’aplicació permet consultar la terminologia alfabèticament o bé agrupada temàticament en cadascun d’aquests esport.
 
Els termes procedeixen del Diccionari general de l’esport, que el TERMCAT té previst publicar aquest any. Són paraules, convenientment actualitzades, que van aparèixer en els diccionaris olímpics que el TERMCAT va elaborar per als Jocs de Barcelona de 1992. Aquesta mateixa terminologia olímpica s’ha cedit al Comitè Nacional Xinès de Terminologia Científica i Tècnica (CNCTST), que l’ha utilitzat per publicar un diccionari dels esports olímpics en xinès amb els equivalents en anglès, francès i espanyol.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa