Món Esport
El TC rebaixa la presència de Catalunya a esports minoritaris
  • CA

El Tribunal Constitucional Espanyol (TC) ha avalat que les seleccions catalanes competeixin oficialment en competicions internacionals, ara bé, sempre hi quan no hi sigui present l’espanyola, la qual cosa limita la presència de la selecció catalana a esports minoritaris o de poca tradició estatal, com són, per exemple, els dards, els balls esportius o les competicions de raquetes de neu

La resolució del Tribunal, que respon a un recurs que es va presentar el 1999 contra la llei de seleccions catalanes, estableix bàsicament que, per exemple, Catalunya no pot competir en competicions internacionals de futbol, perquè Espanya ja té selecció, però sí que ho pot fer lliurement en totes aquelles disciplines que l’Estat no juga. La federació espanyola és present en tots els esports importants i amb tradició.

A més, la sentència estipula que si més endavant Espanya crea una selecció esportiva en una disciplina en què Catalunya és present, preval el primer supòsit. Això vol dir que la selecció catalana hi quedaria relegada.

Des de fa més d’una dècada el tribunal tenia pendent aquesta sentència i una altra referent a les seleccions basques, que va ser publicada ara fa tres setmanes basant-se en les mateixes premisses.

Òbviament, el ministre satisfet

Si tenim en compte això, no és d’estranyar, que el ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, s’hagi valorat satisfactòriament aquesta sentència perquè “preserva clarament la integritat de les seleccions nacionals en què hi ha una federació nacional i en què Espanya competeix internacionalment”. I ha deixat clar a tothom que s’haurà d’acatar.

Preguntat per la possibilitat de veure algun dia la selecció catalana jugant l’Eurocopa de futbol, el titular d’Educació ha sentenciat dient que “donades les limitacions que s’estableixen, això seria impossible”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa