Món Esport
El TAS confirma l’admissió de Kosovo a la UEFA, tot i l’apel·lació de Sèrbia
  • CA

Sèrbia no s’ha sortit amb la seva i ha perdut l’apel·lació realitzada al TAS per tal que la selecció nacional de Kosovo sigui refusada com a membre oficial de la UEFA. Aquest dimarts, el mateix Tribunal d’Arbitratge de l’Esport ha ratificat la decisió del Congrés de la UEFA celebrat a Budapest i ha confirmat l’entrada de la Federació de Futbol de Kosovo com a 55è membre del màxim organisme del futbol europeu.

En un comunicat públic, el TAS expressa la “desestimació a l’apel·lació feta per l’Associació de Futbol de Sèrbia (FAS) davant la Unió d’Associacions Europees de Futbol (UEFA). La FAS ha tractat d’anul·lar la resolució del Congrés de la UEFA celebrat a Budapest el 3 de maig del 2016 en el qual la Federació de Futbol de Kosovo (FFK) va ser admesa com a 55è membre de l’associació de la UEFA. Com a conseqüència, la resolució es manté i l’admissió de la FFK com a membre de la UEFA està confirmada”.

 

En l’apel·lació, l’Associació Sèrbia va considerar que la UEFA trencava les seves pròpies normes en admetre Kosovo com a membre i que, per tant, la seva admissió s’havia de declarar “nul·la i sense efecte”. L’article 5.1 dels Estatuts de la UEFA -punt on es va agafar l’Associació Sèrbia- manté que l’entrada a la UEFA està oberta a “associacions de futbol nacionals situades al continent europeu, radicades en un país reconegut com a estat independent per la Organització de les Nacions Unides”. Segons el TAS, el reconeixement de Kosovo per la majoria dels membres de l’ONU, tot i la manca de reconeixement total i definitiu, és suficient per a la seva acceptació com a membre de la UEFA.

Aquesta decisió crea un precedent per a d’altres federacions nacionals -com Catalunya- que pretenguin formar part del grup de membres de la UEFA, tot i la manca de reconeixement internacional del país independitzat. L’acceptació per part de la majoria de membres de l’ONU serà suficient per a l’entrada a l’ens esportiu i per la participació en competicions oficials continentals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa