El Sevilla remunta el derbi i posa pressió al Reial Madrid i al Barça (1-2)

El derbi sevillà ho ha tingut tot. Gran futbol, tensió, intensitat, duresa, gols i emoció. El Sevilla s’ha acabat enduent la victòria a l’estadi Benito Villamarín (1-2), davant un Betis que ha estat superior durant bona part de l’enfrontament, però que no ha pogut mantenir el nivell durant els noranta minuts i s’ha vist superat per un Sevilla enratxat. Els de Jorge Sampaoli no deixen anar el coll del Barça i el Reial Madrid, els teòrics candidats al títol de Lliga, i els posen pressió de cara als seus respectius partits de diumenge en camps complicats com són el Vicente Calderón i l’Estadi de la Ceràmica.

Ara mateix, el Sevilla queda empatat a punts amb el conjunt blanc i un per sobre el Barça, a falta dels partits dels dos conjunts i del Celta-Reial Madrid, pendent fins el darrer moment del campionat si abans no es genera un forat on poder-lo disputar. Els de Nervión, aquest dissabte, dormiran colíders de la Lliga i tot gràcies a una remuntada poc previsible al final dels primers 45 minuts al Villamarín.

En aquesta primera part, el Betis ha estat molt superior al seu gran rival. Ha tingut més possessió de pilota, ha jugat amb dues o tres marxes més que el Sevilla i ha creat grans ocasions de gol que han acabat tenint premi en un llançament de falta del lateral Durmisi. A l’altura del pit, els jugadors que formaven la barrera del Sevilla s’han separat i han facilitat que la pilota passés com una bala pel mig de la tanca, dificultant l’estirada de Sergio Rico i fent embogir l’estadi bètic, que desitjava veure el seu equip guanyar després d’una mala ratxa de cinc partits consecutius sense sumar els tres punts.

Però la ratxa no s’ha trencat. El descans ha servit a Sampaoli per reorganitzar un equip que li havia perdut la cara al partit i que havia mostrat un nivell molt inferior a l’habitual. Les entrades d’Iborra i Ben Yedder han permès al conjunt sevillista recuperar la superioritat numèrica al mig del camp i canviar la direcció de la pilota, que ha acabat essent propietat del Sevilla. Amb molta més intenció i paciència, els visitants s’han anat fent amb la situació i han aconseguit capgirar el marcador gràcies a dues accions a pilota aturada i a dos greus errors bètics.

En dues centrades idèntiques, després d’un llançament lateral, els atacans del Sevilla s’han avançat als del Betis i han deixat completament venut el porter Adán, que no ha pogut evitar cap dels dos gols. En el primer, encara hi ha fet prou, salvant un cop de cap d’Iborra, però no podent reaccionar davant l’embestida de Gabriel Mercado, que ha aprofitat el rebuig. En el segon, el porter s’ha tornat a trobar sol davant el capità Iborra, que amb la punta de la bota ha batut l’exmadridista per acabar signant una victòria importantíssima per al Sevilla.