El Santos va incomplir l’acord preferencial signat amb el Barça per Gabigol

Un document oficial revela que Santos va informar el Barça de l'oferta de l'Inter de Milà pel jugador. Només un dia després, Gabigol va fitxar per l'Inter

Gabigol era l’últim jugador que quedava a Santos amb el seu futur vinculat al Barça. El club català va signar l’abril del 2013, durant les negociacions pel fitxatge de Neymar Jr, un acord preferencial per tres davanters brasilers, dos dels quals ja havien decidit abandonar la disciplina de Santos pocs mesos després d’aquella signatura. L’únic que quedava, i pel qual el Barça seguia tenint una opció de tempteig, era Gabriel Barbosa, més conegut com Gabigol.

 

Aquest estiu, Gabigol ha tingut diverses ofertes sobre la taula. Després d’uns bons Jocs Olímpics, el davanter santista va rebre dues propostes molt atractives procedents d’Itàlia. La Juventus fou la primera en interessar-se pel jugador i va posar sobre la taula, abans de fitxar Gonzalo Higuaín, una xifra de 25 milions d’euros. Un cop la Vecchia Signora va incorporar el killer argentí, va perdre l’interès en Gabigol i les negociacions amb Santos i el futbolista es van refredar. En aquell moment va ser quan l’Inter de Milà va entrar amb força en la disputa i va aconseguir, amb una proposta de 29,5 milions d’euros, convèncer el club brasiler i el jove golejador de 20 anys.

 

En els darrers dies ha circulat per diversos mitjans de Barcelona la possibilitat que el Barça iniciés accions legals contra Santos pel fet d’haver venut Gabigol a l’Inter de Milà sense el consentiment del club català, sense que l’entitat blaugrana hagués estat informada de l’oferta del conjunt italià i sense que hagués pogut pronunciar-se i executar l’opció preferencial signada el 2013. Aquest dimarts al matí, el diari brasiler UOL Esporte ha publicat el document oficial enviat per Santos al Barça en el qual li comunica haver rebut l’oferta de l’Inter per valor de 29,5 milions i en el qual demana als barcelonistes una resposta ràpida, en un termini d’un dia. 

 

A la carta, dirigida al president Josep Maria Bartomeu i al director de la Ciutat Esportiva, Pere Gratacós, Santos cita el “Convenio de colaboraçao em materia de futebol de base e reconhecimento de direitos sobre jogadores” signat amb el Barça el 2013 i recorda que l’acord preveu que “el Barcelona tingui un període de tres dies laborables per manifestar el seu intent d’executar els drets preferencials”. Tanmateix, Santos prega al club català l’execució aquesta opció abans del 30 d’agost, és a dir, només un dia després de l’enviament del fax.

 

El Barça va respondre

 

Immediatament després de rebre el fax de Santos, el Barça va respondre el conjunt santista amb una petició formal d’informació. El conjunt català va considerar que, en el primer comunicat, l’equip brasiler es va deixar dades rellevants per poder escollir si s’exercia, o no, l’opció preferencial. El sou del jugador i els terminis de pagament dels 29,5 milions d’euros es van considerar necessaris per prendre una decisió. Però el mateix 30 d’agost, l’endemà, Gabigol va fitxar oficialment per l’Inter. El Barça, ara, es planteja l’opció d’iniciar un procés legal per dirimir si Santos ha violat el conveni signat el 2013 no permetent una resposta dins el termini de 72 hores.

 

Document Santos-Barça sobre Gabigol. |

Més informació

Nou comentari