El Sant Andreu guanya la Copa Catalunya

El Sant Andreu ha conquistat la primera Copa Catalunya de la seva història després d’imposar-se a un inofensiu Espanyol que, malgrat alinear nou futbolistes del primer equip, ha estat incapaç de doblegar un adversari molt ordenat i que ha fet mèrits per a emportar-se el triomf.

El partit no ha tingut ritme en els compassos inicials en gran mesura pel bon plantejament defensiu del Sant Andreu. L’equip de Nacho González ha tancat bé els espais, ha pressionat i s’ha anticipat a les escasses idees ofensives dels blanc-i-blaus.

L’únic jugador capaç de treure l’Espanyol de la seva letargia ha estat Ferran Corominas. El mitjapunta banyolí, encara que intermitent, ha estat el millor dels blanc-i-blaus. No obstant això, Jonathan Soriano ha estat qui ha aconseguit desfer l’empat i inaugurar el marcador, a mitjan de la primera part (1-0).

El Sant Andreu ha semblat acusar el cop i ha perdut una mica l’ordre demostrat fins al gol encaixat. Però en una jugada d’estratègia molt mal defensada per l’equip espanyolista, Corral ha equilibrat el partit amb un remat pràcticament a boca de canó abans del descans (1-1).

L’Espanyol ha continuat patint en les accions a pilota parada i poc després del descans Moyano ha rematat amb perill una falta llunyana. Dani Martí, en una jugada similar, no ha encertat per poc. Tot i això, uns minuts després, el capità del Sant Andreu ha aconseguit avançar els seus amb un potent xut (1-2).

El Sant Andreu ha controlat bé els minuts finals, malgrat el tímid assetjament dels blanc-i-blaus, que tampoc no han posat un afany excessiu a aconseguir l’empat. El club que presideix Joan Gaspart ha aconseguit la seva primera Copa Catalunya.