El Reial Madrid remunta i ja és a semifinals (3-0)

Cristiano Ronaldo, amb tres gols, ha propiciat la remuntada del Reial Madrid i la classificació del conjunt blanc per les semifinals de la Champions League, davant un Wolfsburg que va fer saltar totes les alarmes a la Concha Espina ara fa una setmana (3-0).

Un Reial Madrid intens, segur d’ell mateix i ple d’energia ha doblegat en un quart d’hora les esperances d’un conjunt alemany que ha saltat al Bernabéu amb la idea de mantenir la porteria a zero. Aculat a la seva àrea, l’equip de la Volkswagen no ha estat conscient que els blancs els podien atropellar, sobretot en els primers minuts, amb l’afició local bolcada i amb la intenció dels dirigits per Zidane de convèncer que la remuntada era possible.

Abans del minut 20, el Madrid ja havia igualat l’eliminatòria. Primer, gràcies a un error defensiu greu i a una centrada mal efectuada per Carvajal que, casualment i després de dos intents fallits de rebuig, ha acabat a peus de Cristiano Ronaldo, que no ha perdonat davant Benaglio. Sense temps per respirar, el Wolfsburg ha patit un atac de cor i s’ha diluït com la sal a l’aigua, fet que ha propiciat el segon gol madridista un minut després. Un bon cop de cap de Cristiano a la sortida d’un còrner ha fet embogir el Bernabéu, que ja veia l’eliminatòria solucionada.

Sense gaire lògica -perquè el 2-0 deixava pas a la pròrroga- el Reial Madrid ha deixat de pressionar. Ha atrassat les línies i ha deixat que l’equip rival es fes amb el control de la pilota i de la situació. I a punt ha estat de sortir-li malament. Dues boníssimes ocasions dels alemanys, una a l’àrea petita de Bruno Henrique, han posat l’ai al cor als aficionats blancs, que han arribat al descans demanant l’hora.

La segona part ja han estat figues d’un altre paner. El Wolfsburg ha buscat clarament la pròrroga, sense arriscar, sense mostrar un futbol precís ni ofensiu, sense buscar les bandes com ho va fer a l’anada, i sense sortir al contraatac amb la força habitual de l’equp alemany. Amb el partit mig mort, Arnold -l’autor del segon gol al Volkswagen Arena- ha comès un error fatal en la sortida de pilota i ha provocat que el seu company Luiz Gustavo hagués de fer una falta perillosa a la frontal de l’àrea. L’esbroncada del brasiler al seu company ja feia preveure la perillositat de l’acció. I Cristiano Ronaldo, picant la falta amb intel·ligència, amb l’interior i pel mig de la tanca defensiva, ha aconseguit el tercer i definitiu gol.

Una nit pràcticament brillant del portuguès, juntament amb els migcampistes Casemiro, Luka Modric i Toni Kroos, autors d’un partit per emmarcar, i el Madrid a les semifinals. El conjunt de Zidane serà al sorteig del proper divendres, en el qual també s’hi unirà el Manchester City, que ha eliminat el París St.Germain d’Zlatan Ibrahimovic.