El Reial Madrid ha de tornar 18,4 milions a la Comunitat de Madrid

El ‘pelotazo’ urbanístic del Reial Madrid no ha sortit tan bé com Florentino Pérez esperava. Després d’un debat i de la informació filtrada la setmana passada, la Comissió Europea ha decidit aquest dilluns que els set clubs de la Lliga Espanyola investigats hauran de tornar els diners rebuts de manera il·legal per part de les institucions públiques.

L’any 1998, l’Ajuntament de Madrid i el club blanc van arribar a un acord per transferir uns terrenys a l’entitat esportiva de la capital per un preu de 595.000 euros, un traspàs que, finalment, no es va produir. L’any 2011, per compensar el Reial Madrid, el consistori va revalorar els terrenys i va pagar 22,7 milions d’euros a l’equip presidit per Florentino Pérez, un pagament que la Comissió Europea considera il·legal. En un informe elaborat i publicat aquest dilluns, la comissió assegura que, després d’un estudi independent, “aquests terrenys estaven valorats en 4,3 milions” i que, per tant, el Madrid en va cobrar 18,4 injustificadament.

La mateixa Comissió Europea obliga, ara, al Reial Madrid, a retornar aquests 18,4 milions d’euros a l’Ajuntament gestionat per Manuela Carmena.

En el mateix informe, la comissió conclou que els clubs que encara tenen denominació d’associació (Barça, Reial Madrid, Athletic Club i Osasuna) “han gaudit d’una taxa preferent d’impostos del 25%, a diferència del 30% aplicada a les empreses esportives”. La Comissió Europea obliga a aquests quatre clubs a retornar diners, però no els demana una xifra concreta, com tampoc els insta a transformar-se en Societat Anònima Esportiva, com s’havia rumorejat. “En base en la informació obtingutda, la Comissió estima que la xifra a retornar pot ser limitada (entre 0 i 5 milions per club), però els diners precisos que s’han de pagar hauran de ser determinats per les autoritats espanyoles”.

Pel que fa els altres tres clubs investigats, el València, l’Hèrcules i l’Elx, la Comissió Europea els obliga a retornar una quantitat dels diners obtinguts de forma favorable per part de l’Institut Valencià de Finances, en un moment on d’altres clubs també es trobaven en situació econòmica delicada. “Per tal de restablir la igualtat de condicions amb els clubs no subvencionats, el València, l’Elx i l’Hèrcules han de tornar l’avantatge que van rebre. Això equival a 20,4 milions d’euros per al València, 6,1 milions d’euros per l’Hèrcules i 3,7 milions d’euros per l’Elx”, confirma l’informe.Nou comentari