El Reial Madrid castiga una Roma massa innocent (2-0)

El Reial Madrid s’ha classificat pels quarts de final de la Champions League després de vèncer en el partit de tornada dels vuitens a la Roma (2-0), al Santiago Bernabéu, i en un partit en el qual els blancs no han semblat patir la pressió dels darrers enfrontaments al seu propi estadi. Cristiano Ronaldo i James Rodríguez, avui també mínimament xiulats pel seu públic, han fet els gols del conjunt blanc en la segona part.

La Roma, però, ha tingut tres claríssimes oportunitats per avançar-se al marcador i posar la por al cos als socis i aficionats madridistes, però ni el davanter centre bosni Edin Dzeko, ni l’extrem egipci Mohamed Salah, han estat capaços de definir amb èxit davant Keylor Navas. El Reial Madrid ha dominat gran part de l’enfrontament, amb una possessió tranquil·la i sense una forta pressió de l’equip romanès, però tampoc ha generat perill sobre la porteria de Szczesny fins entrada la segona part. En la primera, només alguns xuts llunyans de Modric, Kroos i Cristiano Ronaldo han fet intervenir el porter polonès cedit per l’Arsenal.

Amb una pressió sense sentit, amb els laterals molt oberts i amb les distàncies entre la defensa, el mig del camp i la davantera massa llargues, la Roma no ha pogut defensar intel·ligentment al Madrid, ni l’ha pogut atacar amb criteri. Únicament les cavalcades de Salah per la banda dreta han fet recular el conjunt de Zinedine Zidane.

L’equip italià ha pagat cars els errors defensius i en la sortida de pilota -massa pèrdues prop de l’àrea pròpia- i el Reial Madrid ho ha aprofitat per sentenciar l’eliminatòria amb els gols de Cristiano i James, tots dos aconseguits en quatre minuts (64 i 68), que han deixat la Roma totalment ensorrada i sense cap possibilitat.

Spaletti ha sortit valent al Bernabéu, però els seus homes no s’han cregut les possibilitats que han tingut dins l’àrea blanca. El Madrid ha fet els deures i els giallorossi marxen cap a la capital italiana amb les mans buides.